bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,105.18 0.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,647.64 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 581.81 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 156.94 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628625 2.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.385178 1.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.118771 3.26%

Powell’ın güvercin mesajları Bitcoin için yetersiz kaldı

Powell fed abd bitcoin

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin gece saatlerinde 63 bin doların altına sarksa da Salı sabahına 64 bin dolar seviyesinde başlıyor. BTC, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın demeçlerinden ise yeteri kadar olumlu etkilenmedi. Nashville’deki Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği’nde bir konuşma yapan Powell, yaklaşan faiz indirimlerinin önceki gibi agresif olmayacağını belirtti.

Fed Başkanı ekonominin beklendiği gibi seyrettiği takdirde piyasaların 2024’te iki ek faiz indirimine hazır olması gerektiğini ancak bunların yüzde 0,25’lik oranlarda olacağı mesajını verdi. Powell, “Biz hızlı faiz indirimleri peşinde koşan bir grup değiliz. Ekonomi öngörülene göre gelişirse politika zamanla daha nötr bir hale gelecektir. Ancak önceden belirlenmiş bir yol haritamız yok” diye konuştu.

“Eğer ekonomi beklediğimizden daha fazla yavaşlarsa daha hızlı faiz indirebiliriz. Beklediğimizden daha az yavaşlarsa, daha yavaş faiz indirebiliriz.”

Bu açıklamalar, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) Mart 2020’den bu yana ilk kez 50 baz puanlık bir indirim gerçekleştirmesinin hemen ardından geldi. Vadeli işlem piyasası, Fed’in Kasım’daki toplantısında temkinli bir yaklaşım sergileyerek yüzde 0,25’lik bir indirim yapma olasılığının yüksek olduğunu öngörüyor.

bitcoin fed faiz indirim ihtimali

Yatırımcılar Aralık ayındaki toplantıda ise daha sert bir hamle bekliyor. CME Group’un verilerine göre, 18 Aralık’taki FOMC toplantısında yüzde 0,5’lik bir faiz indirimi olasılığı yüzde 48 civarında.

Powell’ın açıklamaları büyük kripto para birimlerinin üçüncü haftayı da kazançla kapatmasının ardından geldi. Bitcoin, Eylül ayı başında yüzde 11’lik bir kayıpla olumsuz bir başlangıç yapmıştı ancak Fed’in 18 Eylül’deki toplantısından sonra fiyatlar toparlandı. CoinGlass verileri, Bitcoin’in üçüncü çeyreği yüzde 0,6 ve Eylül ayını yüzde 7’lik bir artışla kapattığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala