bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,722.27 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,422.74 6.22%
bnb
BNB (BNB) $ 537.73 5.23%
solana
Solana (SOL) $ 142.96 6.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579576 6.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.345037 8.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104043 8.96%

Ether (ETH) fiyatı neden düşüyor?

ether eth ethereum

Ether fiyatı Orta Doğu’daki artan gerilimlerden ötürü son 24 saat içinde kayda değer bir düşüş yaşadı.

Kripto para piyasası ABD borsa endeksleri gibi diğer riskli varlıklarla birlikte kan kaybetti. Aynı saatlerde değerli metaller ise değer kazandı. Piyasa analisti ve yatırımcı Jesse Colombo bu durumu şu şekilde özetledi:

“Jeopolitik belirsizlikler ortaya çıktığında değerli metaller dışında Bitcoin ve diğer kripto paralar genellikle değer kaybeder. Bu durum, kriptonun güvenli bir liman olmadığına dair inancımı pekiştiriyor. Yüksek değerlere ulaşan teknoloji hisseleri gibi kripto paralar da risk içeren varlıklar arasında yer alıyor.”

Geçtiğimiz saatlerde petrol fiyatları yüzde 5 artarken, altın fiyatı ise yüzde 1,30 yükseldi. Ons altın an itibarıyla 2 bin 650 dolardan el değiştiriyor.

Ether fiyatında son durum

Ether, 5 Ağustos’tan bu yana vadeli piyasada en büyük tasfiyelerle karşı karşıya. Ether fiyatındaki yüzde 6’lık düşüş, 5 Ağustos tarihinden bu yana görülen en büyük likidasyon dalgasını tetikledi.

CoinGlass verileri, son düşüşte 100 milyon doların üzerinde pozisyonun kapatıldığını ve bunun 98 milyon dolarının long (yükseliş yönlü) pozisyonlar olduğunu ortaya koyuyor. Piyasada görülen ani düşüşler trader’ların long işlemlerinin tasfiye olmasına yol açabiliyor. Söz konusu likidasyonlar spot piyasadaki emirlerle telafi edilmezse, fiyatın daha fazla düşmesi olasılıklar dahilinde.

ether eth fiyati

Ether an itibarıyla 2 bin 460 dolardan el değiştiriyor.

Ether fiyatının 2 bin 500 doların altında kalmaya devam etmesinin büyük bir nedeni Bitcoin’le benzer bir seyir izlemesi. Ether ve Bitcoin arasındaki 90 günlük korelasyon endeksi 0,82 olarak kaydedildi. Bu oran, diğer tüm kripto para çiftlerinden daha yüksek.

ether korelasyon

ETH, İran-İsrail geriliminin ardından S&P 500 ve Dow Jones gibi ABD borsa endeksleriyle de yüksek bir korelasyonu bulunuyor. Grafikler, ETH-S&P 500 ve ETH-Dow Jones arasında sırasıyla 0,87 ve 0,83’lük bir korelasyon katsayısı olduğunu gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala