bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,468.47 2.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,453.62 4.83%
bnb
BNB (BNB) $ 546.40 3.72%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 4.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585428 5.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351138 6.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106429 7.03%

Bitwise spot Ripple ETF’i için SEC’in kapısını çaldı

SEC vs Ripple

​​Kripto varlık yöneticisi Bitwise, Delware eyaletindeki Ripple (XRP) spot borsa yatırım fonu (ETF) başvurusundan saatler sonra ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kapısını çaldı.

Bitwise’ın başvuru belgelerine göre varlık yöneticisi, birey ve kurumların fona yatırdığı nakit paradan faaliyet gideri ve yükümlülükler düşüldükten sonra kalan kısmını karşılayacak miktarda XRP’yi elinde tutacak. 

Şirket CEO’su Hunter Horsley yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Bitwise olarak blokzincir teknolojisinin 21’nci yüzyılda yeni ve apolitik parasal varlıklar getireceğine inanıyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yedi yıl boyunca yatırımcıların bu alandaki fırsatlara erişmelerine olanak tanıdık. Bitwise olarak XRP ETF’i için yaptığımız başvuruyla bu çalışmayı sürdürmekten heyecan duyuyoruz.”

ETF uzmanı Nate Geraci şirketin Ripple ETF başvurusunun ardından konuştu. Geraci, Kasım’da düzenlenecek ABD seçimleri adım adım yaklaşırken Bitwise’ın stratejik bir hamlede bulunduğunu belirtti. 

Bitwise, geçtiğimiz gün Delware eyaletinin ilgili kurumuna XRP ETF’i için başvuru yapmıştı. Uzmanlar, varlık yöneticisinin SEC’ye bu kadar hızlı başvurmasını beklemiyordu.

Önde gelen blokzincir tabanlı ödeme altyapı sağlayıcısı Ripple, 1 Ekim’de Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi’nden lisans onayı aldı. Ripple, tam lisansı elde etmesinin ardından özel bir ekonomik bölge olan Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde dijital varlıklar için sınır ötesi ödeme hizmeti sunabilecek.

ripple xrp fiyati

Son 24 saatte yüzde 4,64 değer kaybeden XRP an itibarıyla 0,58 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala