Bitcoin (BTC) $ 61,987.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,417.12 0.31%
BNB (BNB) $ 562.51 0.25%
Solana (SOL) $ 143.14 0.86%
XRP (XRP) $ 0.53113 0.63%
Cardano (ADA) $ 0.349651 1.18%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10866 0.50%
Al veya Sat Paribu

Coinbase, Ripple-SEC davasının emsalini istedi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Coinbase hukuki temsilcileri New York Güney Bölgesi Yargıcı Katherine Failla’ya bir talepte bulundu. Avukatlar, SEC’in Ripple davasındaki son temyiz başvurusunun göz önüne alınarak Nisan 2024’teki geçici temyiz talebini yeniden ele almasını istedi.

5 Ekim’de ilettikleri mektupta SEC’in temyizinin Howey Testi’nde belirtilen ölçütlerin belirsiz olduğunu kabul ettiğini ve bu nedenle daha derin bir değerlendirme yapılması gerektiğini vurguladılar. Avukatlar, bu durumun sektör açısından kritik öneme sahip olduğunu ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile Coinbase arasındaki davanın daha kapsamlı bir yasal inceleme gerektirdiğini öne sürdüler. Coinbase’in hukuk danışmanı ise şu ifadelere yer verdi:

“SEC, dijital varlık alım-satımı konusundaki belirsizliklerin sektör için önemli olduğunu kabul etti ve bu konuyu Ripple davasındaki temyizle yeniden gündeme getirdi. Hızlı bir inceleme şart.”

Finans alanında uzman bir avukat olan James Murphy, mahkemenin Coinbase’in Nisan’daki temyiz başvurusunu hala değerlendirmemiş olmasının alışılmadık bir durum olduğunu belirtti. Murphy, bu tür başvuruların genellikle çabuk sonuçlandığına dikkat çekerek, Coinbase hukuk ekibinin Ripple davasındaki SEC temyizinden faydalanmaya çalışmasını takdir etti.

18 Eylül’de SEC, Coinbase için keşif belgelerini sunma süresinin Şubat 2025’e kadar uzatılması için mahkemeye başvurmuştu. Söz konusu keşif belgelerinin 18 Ekim 2024’e kadar teslim edilmesi gerekiyordu.

24 Eylül’de, bir yargıçlar heyeti, SEC’in Coinbase’e dijital varlıklar konusunda net yönergeler sağlamayı reddetmesini yeterince gerekçelendirmediğini ifade etti. Son olarak, Ekim 2024’te Coinbase, mahkemeye başvurarak, belirli dijital varlıkların menkul kıymet olarak tanımlanmasına yönelik netlik sağlayacağını düşündükleri token ihraççılarıyla iletişimlerini Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) açıklatmaya çalıştı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Cardano’nun Aktif Cüzdan Sayısı Hızla Artıyor

Blockchain ağların son dönemde hızlı bir artış gösteriyor. Bu artış nedeniyle hızla artan aktif cüzdan sayıları ise oldukça artmış durumda. Bu artıştan oldukça faydalanan ağlardan birisi de Cardano. Öyle ki Cardano ağındaki aktif cüzdan sayısı 2.5 milyon barajını aşmış durumda. Cardano Aktif Cüzdan Sayısı Yeni Bir Barajı Aştı Cardano Foundation tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bir ...

Bağlantıyı kopyala