Memecoin’lerin kralına dolandırıcılık suçlaması

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Global kripto topluluğu tarafından “Memecoin’lerin Kralı” olarak bilinen Ansem, kripto para dolandırıcılığıyla suçlandı.

Kripto dedektifi ZachXBT, X üzerinden yaptığı paylaşım ile kripto topluluğunu salladı. Global toplulukta ün kazanan dedektif, Ansem’in takipçilerine yüzlerce düşük piyasa değerine sahip memecoin tanıttığını iddia etti.

Memecoin’lerin kralı olarak bilinen ve büyük bir etkiye sahip olan Ansem’in, 500 bin takipçisi üzerinden haksız para kazandığı ileri sürüldü.

Yarım milyon takipçisine memecoin tanıttı

ZachXBT kullanıcı adıyla bilinen Zachary Wolk, kripto influencer’ı Ansem’in dolandırıcılık girişimlerini ifşaladı. İddialara göre, Zion Thomas olarak bilinen Ansem, Solana blokzincirinde yer alan memecoin’leri satın aldıktan sonra yarım milyondan fazla takipçisine tanıttı. Takipçilerinin satın almasıyla yükselen memecoin’lerden büyük kazançlar elde eden Ansem, söz konusu faaliyetleri yüzlerce memecoin’de gerçekleştirdi.

5 Ekim’de X üzerinden açıklamalarda bulunan ZachXBT, şunları kaydetti;

“Büyük bir hesap olarak takipçilerinize birkaç günde bir düşük piyasa değerli memecoin’leri tanıtıyorsanız, takipçilerinizi kullandığınızdır.”

ZachXBT’nin iddialarını yalanlayan Ansem, söz konusu memecoin’ler hakkında konuşmanın neden dolandırıcılık olduğunu sordu. Ansem’in kaçamak sorusuna cevap veren ZachXBT, yüksek takipçili hesapların söz konusu paylaşımlar ile memecoin’leri haksız yükseltebileceğini ileri sürdü.

Solana blokzincirinde yer alan memecoin’lerin yoğun ilgi gördüğü dönemde ün kazanan Ansem, birçok popüler memecoin’in temelinde de yer aldı. Özellikle ünlülere ait memecoin’lerin vitrine çıkmasında katkısı olan Ansem’in yarım milyon takipçiye ulaşması dikkat çekti.

ZachXBT, kripto yatırımcılarının sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen memecoin paylaşımlarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Haftanın en çok etkileşim alan kripto paraları

Anlık değişen piyasalar ile global ve Türkiye’de bu haftanın en çok etkileşim alan kripto para birimlerini hazırladık. Detaylar trend coinler sayfamızda! Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), kripto para piyasası üzerindeki etkisiyle altcoin’lerin yukarı veya aşağı yönlü hareket etmesinde en önemli etmendir. Bitcoin’deki hareketlilik, birçok altcoin’i hakimiyetinden dolayı etkisi altına almaktadır. Kripto yatırımcıları, piyasanın koşullarına ...

Bağlantıyı kopyala