Bitcoin bir Çin projesi mi? Ünlü yatırımcı açıkladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çeken JAN3 şirketinin CEO’su ve Bitcoin savunucusu Samson Mow, Eylül ayının sona ermesinin ardından Bitcoin hakkında önemli yorumlarda bulundu. Mow, Ekim ve Kasım aylarında yükselişin devam edeceğine dair bir paylaşım yaptı.

Son günlerde Bitcoin, 60 bin dolardan 63 bin 800 dolara yükselerek yüzde 6,20’lik bir artış kaydetti. Lider kripto para an itibarıyla ise 63 bin 150 dolardan el değiştiriyor işlem görüyor. ABD’de açıklanan istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde kalması ve Bitcoin’in son birkaç gündeki yüzde 3’lük yükselişini destekledi.

Bitcoin bir Çin projesi mi?

Mow, Satoshi Nakamoto’nun kimliği hakkında ilginç bir bilgi paylaşarak dikkatleri üzerine çekti. JAN3 CEO’su Mow, hedge fon yöneticisi Kyle Bass’ın Satoshi’nin bir “Çin istihbarat operasyonu” olduğunu öne sürdüğü bir tweete yanıt verdi. Mow, Bitcoin’in 2009’da piyasaya sürüldüğü dönemde Çin’de aktif olduğunu ve burada büyük bir borsa yönettiğini belirtti.

Mow, Satoshi Nakamoto isminin ve “Çin” kelimesinin hiyerogliflerdeki yazılışında benzerlikler olduğuna dikkat çeken Mow, “Bu bir tesadüf olamaz” diyerek düşüncelerini destekledi.

Kyle Bass, Çin’in istihbaratının Bitcoin’i ABD dolarının gücünü zayıflatmak amacıyla yarattığını iddia etmişti. Bu tartışmalar, gizemli Bitcoin yaratıcısının kimliğini açıklayacağı söylenen HBO Satoshi belgeselinin bu Salı yayınlanacak olmasıyla sosyal medyada daha da alevlendi.

Piyasa değeri en büyük kripto para an itibarıyla 63 bin 100 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Young Boys Fan Token (YBO) Nedir?

Young Boys Fan Token, İsviçre merkezli futbol kulübü Young Boys’un Taraftar Token’idir. İsviçre’nin en başarılı futbol kulüplerinden Young Boys’un 15 İsviçre ligi şampiyonluğu ve altı İsviçre Kupası bulunuyor. Sık sık Avrupa kupalarında boy gösteren Young Boys, 1958-59 sezonunda Avrupa Kupası’nda yarı finale kadar yükselmişti. Young Boys Fan Token (YBO) Nedir ve Ne İşe Yarar? Tüm ...

Bağlantıyı kopyala