FTX düğümü çözülse de tatmin edici olmadı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, FTX’in alacaklılarına geri ödeme yapmasını ve yeniden yapılanmasını onayladı.

Sam Bankman-Fried liderliğinde kripto piyasasının çöküşüne yol açan FTX, iflasından yaklaşık 2 yıl sonra ABD’den onay aldı. Yargıç Dorsey, geçtiğimiz gün yapılan bir duruşma sırasında FTX’in lehine karar verdi. Söz konusu karar, alacaklılara 6,83 milyar dolarlık geri ödemeyi kapsıyor.

FTX alacaklı grubunun temsilcisi Sunil Kavuri, mahkemenin aldığı kararı eleştirdi. Karuri, geri ödemelerin dolar yerine kripto olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu.

FTX iflas sürecinde sona geldi

Dolandırıcılık ve suistimal iddialarıyla yargılanan kripto borsası FTX, iki yıl sonra iflas planlarını onaylatmayı başardı. ABD İflas Mahkemesi Yargıcı John Dorsey, şu ifadeleri kullandı;

“Tebrik etmek istiyorum. Bu, çok karmaşık bir Bölüm 11 iflasının nasıl ele alınacağına dair örnek bir dava.”

Mahkeme kararına göre, iki yıl önce FTX’te kripto varlıkları sıkışan alacaklılara nakit ödemesi yapılacak. Borsanın iflas ettiği tarih baz alınarak, o dönemdeki kripto varlıklara eş değerde nakit ödenecek. LLC’nin genel müdürü Steven P. Coverick, kararın müşterilerin lehine olmadığını savundu. Coverick şunları kaydetti;

“Borçlular, geri ödeme yapmak için gerekli olan kripto paralara sahip değiller. Aslında, hiçbir zaman kripto paralara ve müşterilerin hesaplarında yer alan varlıklara sahip olmadılar.”

Coverick, borsanın elinde olmayan varlıklar üzerinden iflas sürecini tamamladığını ve alacaklılara düşük fiyattan geri ödeme yapacağını ileri sürdü.

İflas planı kapsamında, alacaklıların yüzde 98’i talep ettikleri varlıkların en az yüzde 118’ini nakit olarak alacak.

Bir avukat olan David Adler, alacaklıların ödemelerini nakit olarak almaları halinde önemli bir vergi faturası ödeyeceklerini söyledi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Coinbase, SEC karşısında baskıyı arttırıyor: Temyize gittiler

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden davada temyiz mahkemesine başvurdu. Reuters’ın haberine göre borsa, dijital varlıklar için daha net kurallar oluşturulmasını sağlamak adına kamu kurumuna baskı yapıyor. Geçtiğimiz yıl ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı dava açmıştı. Bu dava, borsanın 2022’de sunduğu bir ...

Bağlantıyı kopyala