ABD’li sanatçıdan memecoin paylaşımı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerikalı rapçi Cardi B’nin X hesabı, WAP isimli bir memecoin’i tanıtan video yayımladı. Blokzincir güvenlik firması PeckShield, söz konusu token’ın meşrutiyetiyle ilgili endişelerini paylaştı.

“Cardi B’nin X hesabı ele geçirilmiş gibi görünüyor” diyen PeckShield, “Gönderideki herhangi bir adres/link ile etkileşime girerken dikkatli olun” uyarısında bulundu.

Cardi B’nin WAP isimli şarkısından ilham alan memecoin, yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu 20 milyon dolar piyasa değerine ulaştı.

Ünlü sanatçı hack’lendi, memecoin dolandırıcılığına kurban gitti

Ünlülerin sosyal medya hesaplarının hack’lenmesiyle on binlerce yatırımcı mağdur oldu. Yüksek takipçili hesapların paylaştığı memecoin’ler, yatırımcılardan milyonlarca dolarlık girişler görüyor.

Hacker’ların son kurbanı Cardi B oldu. Cardi B’nin X hesabını hack’leyen anonim şahısların paylaştığı WAP memecoin’i, saatler içerisinde 10 milyon dolara yakın işlem hacmi kaydetti. Her ne kadar dolandırıcılık girişimi olduğu iddia edilse de memecoin’e talep yüksek.

WAP grafik

Solana blokzincirinde piyasaya sürülen WAP son 24 saatte yüzde 500 bine yakın yükselirken, 32 bin 922 işlem gerçekleştirildi.

Kripto topluluğu, WAP token’ın pump-dump (doldur-boşalt) stratejisiyle ilerlediğini ve yakında sıfırlanacağını ileri sürdü.

2024’te furya haline gelen ünlü memecoin’leri, oluşturduğu güçlü topluluklara rağmen önemli bir gelişme kaydedemedi. Ünlü sanatçı Iggy Azalea’nın çıkardığı MOTHER isimli memecoin, ilgili kategorinin en popüler kripto parası oldu.

Kripto ekosistemine bir katkısı olmadığı iddia edilen ünlü memecoin’lerinin, tamamen finansal motivasyonlar eşliğinde alınıp satıldığı aktarıldı.

CoinGecko verilerine göre, ünlü memecoin’leri toplam 100 milyon dolar piyasa değerine ulaştı. Söz konusu varlıklar son 24 saatte 15 milyon dolar işlem hacmi kaydetti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin dominansı üç buçuk yılın zirvesinde

Bitcoin fiyatı 15 Ekim Pazartesi günü 68 bin dolara yaklaşarak yatırımcıları heyecanlandırdı. BTC son iki buçuk ayın zirvesini görürken altcoinler yükselişi bire bir oranda takip etmedi. Böylelikle Bitcoin’in pazar payı Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. TradingView verilerine göre Bitcoin dominansı gece saatlerinde yüzde 58,77 ile üç buçuk yılın zirvesini gördü. Piyasa değeri ...

Bağlantıyı kopyala