Crypto.com ile SEC karşı karşıya geldi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin Crypto.com’a Wells Bildirimi göndermesiyle çarşı pazar karıştı. Kripto borsası, söz konusu bildirim sonrası SEC’ye ve SEC Başkanı Gary Gensler’e dava açtı.

Kripto para piyasası pozitif yönlü ilerleyişini sürdürürken, gündemi sarsacak bir gelişme yaşandı. Uzun süredir kriptoya yönelik faaliyette bulunmayan SEC, Crypto.com’a Wells Bildirimi göndererek sessizliğini bozdu. Düzenleyici kurum, borsanın faaliyetlerinin yasalara uymadığını belirtti. Crypto.com, söz konusu gelişme sonrası hukuksal mücadelenin fitilini ateşledi.

Kripto borsası Crypto.com SEC’nin radarına girdi

SEC, Crypto.com’a Wells Bildirimi gönderdi. Wells Bildirimi, düzenleyici kurumun ilgili kurumlara gönderdiği suçlayıcı ön uyarılar olarak biliniyor. Söz konusu bildirim, genellikle yaptırım eylemlerine yol açıyor.

Borsanın açtığı dava, SEC’nin yargı yetkisini hukuka aykırı olarak genişletmeye çalıştığını iddia etti. Davada, SEC Başkanı Gery Gensler’in de kripto sektörüne zarar verdiği belirtildi.

Crypto.com, SEC ve Gensler haricinde dört komisyon üyesine de davada yer verdi. Toplu dava, Delaware eyaleti yasalarına göre kurulmuş bir şirket olan ve Crypto.com ticari adı altında faaliyet gösteren Foris DAX Inc. tarafından açıldı.

5 Kasım’da yapılacak ABD başkanlık seçimlerine hazırlanan Kamala Harris ve Donald Trump, kripto sektörünün eşitlikçi ve anlayışlı bir yaklaşımla düzenleneceğini belirtmişti. İki adayın pozitif yaklaşımına rağmen SEC’nin hamlesi tepki topladı.

Borsa, süreçler ile ilgili şunları kaydetti;

“SEC’e dava açma kararımız, bir Wells bildirimi almamızın ardından geldi. SEC’nin yaptırım yöntemiyle yetkisiz ve haksız düzenlemesinin, bir sonraki hükümetin ABD’de kriptoyu ilerletmek için daha yapıcı ve etkili bir yaklaşım benimseyeceğine dair iki partili göstergelere rağmen devam ettiğini gösteriyor.”

Federal bir kuruma karşı dava açmanın eşi benzeri görülmemiş bir hareket olduğunu belirten borsa, ilgili kurumun sektöre verdiği zarar karşısında dava açmaktan başka seçeneklerinin olmadığını ifade etti.

Borsa, belirli kripto türev ürünlerinin yalnızca CFTC tarafından düzenlendiğini teyit etmek için dilekçe verdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin’de yön belirleyici hafta

ABD başkanlık seçimlerinin kızışmasıyla yükselişe geçen Bitcoin, makroekonomik verilerin yön tayin edeceği hafta giriş yaptı. Kripto para piyasası günlerde yükseliş yönlü seyrediyor. Küresel piyasalardan gelen pozitif hava ve ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın attığı adımlar, söz konusu yükselişin arkasındaki etmenler olarak sıralanıyor. Elon Musk’ın Trump ile miting düzenlemesi sonrası BTC fiyatı yüzde 3’ün üzerinde yükseliş ...

Bağlantıyı kopyala