Discord’a erişim engeli: Önemli bir köprü yıkıldı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ifşa edilen çeşitli grupların ardından Discord’a erişim engeli getirdi. Söz konusu yasaklama, Türklerin kripto ekosistemiyle kurduğu bir köprünün yıkılmasına yol açtı. Bilindiği üzere birçok kripto projesi ve kripto toplulukları Discord üzerinden iletişim kuruyor.

Türkiye’de Discord’un yasaklanmasının yankıları sürüyor. Discord üzerinden oluşturulan çeşitli grupların suç teşkil eden içeriklerinin ardından BTK harekete geçti. BTK, çözümü platformu yasaklamakta buldu. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“Discord.com, 09.10.2024 tarihli ve 2024/12907 D. İş sayılı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir.”

Discord yasağına tepkiler sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine sosyal medya uygulaması Discord’a erişim engellenmesi kararı verildiğini açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan “çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik” suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.

Önemli bir iletişim ve etkileşim platformu olan Discord’un yasaklanması tepkileri beraberinde getirdi. Türkiye’deki kripto topluluğu, söz konusu karara tepki gösterdi. Topluluk, suçun platformu yasaklayarak engellenemeyeceğini, söz konusu yasakların kripto ekosistemine zarar vereceğini belirtti.

Ethereum, Cardano, Solana ve diğer büyük kripto ekosistemleri, topluluk ile iletişim kurmak amacıyla Discord platformunu kullanıyor. Geliştirme faaliyetleri, basın duyuruları, reklam ve iş birliği açıklamaları vb bu platformdan topluluğa aktarılıyor. Discord’un yasaklandığı Türkiye, dünyanın en büyük dördüncü kripto pazarı olarak biliniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin’de yön belirleyici hafta

ABD başkanlık seçimlerinin kızışmasıyla yükselişe geçen Bitcoin, makroekonomik verilerin yön tayin edeceği hafta giriş yaptı. Kripto para piyasası günlerde yükseliş yönlü seyrediyor. Küresel piyasalardan gelen pozitif hava ve ABD başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın attığı adımlar, söz konusu yükselişin arkasındaki etmenler olarak sıralanıyor. Elon Musk’ın Trump ile miting düzenlemesi sonrası BTC fiyatı yüzde 3’ün üzerinde yükseliş ...

Bağlantıyı kopyala