XRP ETF başvuruları art arda geliyor: SEC’e ikinci başvuru

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto yatırım şirketi Canary Capital, Ripple (XRP) ETF’i için SEC’in kapısını çalan ikinci fon ihraççısı oldu. Geçtiğimiz hafta Bitwise, Delware eyaletindeki hamlesinin hemen ardından SEC’e bir spot XRP ETF’i listelemek için başvurmuştu.

Şirket, 8 Ekim’de Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuruda söz konusu XRP ETF fonunun XRP piyasasına geleneksel bir hesap üzerinden herhangi bir taşıma riski almadan yatırım yapma imkanı sunacağını belirtti.

Başvuru belgesinde öne çıkanlar

Canary Capital, ETF’nin fiyat takibi için Chicago Mercantile Exchange (CME) tarafından sağlanan CF Ripple endeksini kullanacağını paylaştı. Bu endeks, XRP’nin değerini anlık olarak takip eden bir kıyaslama aracı olacak. Canary Capital, XRP ETF fiyatını izlerken herhangi bir türev araç kullanmayacağını vurguladı; bu sayede yatırımcıların karşı taraf ve kredi risklerinden kaçınılması hedefleniyor.

Canary Capital, söz konusu XRP ETF’nin yatırımcılara XRP’yi doğrudan satın almak yerine hisse senedi aracılığıyla yatırım yapma imkanı sunduğuna dikkat çekti. Şirket, bu yapının yatırımcılara varlık yönetimi açısından daha verimli ve etkili çözümler sunduğunu belirtiyor.

Canary Capital, XRP ETF fonunun yöneticisinin kim olacağını veya hangi borsa altında işlem göreceğini şu an için açıklamadı.

Ripple (XRP) fiyatı

Son 24 saatte yüzde 0,7 değer kazanan Ripple an itibarıyla 0,53 dolardan el değiştiriyor. Son bir haftadaki XRP ETF başvuruları XRP fiyatı üzerinde önemli bir yükseliş etkisi yaratmadı.

XRPUSDT 2024 10 11 09 09 45 2796e

XRP, son üç ay boyunca defalarca 0,64 doları test etmesine karşın söz konusu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar yapamadı. 7 Ağustos’taki piyasa paniğinde 0,435 dolara kadar gerileyen Ripple, bu düşüş sonrası toparlandı ve 0,50 civarında kendine destek buldu.

0,50-0,64 yatay bandının kırlım yönü XRP fiyatında bir sonraki adıma dair yatırımcılara ipucu verebilir.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Lumoz’un Quidditch Test Ağı başarıyla sona erdi: Ana ağın 4. çeyrekte açılması bekleniyor!

Sevgili Lumozcular, Lumoz Quidditch teşvik test ağının son turunun 27 Eylül saat 16:00’da (UTC+8) resmi olarak sonuçlandığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu etkinlik 27 Ağustos’ta başladı, bir ay sürdü ve düzenli kullanıcılar, seçkin proje ekipleri, zkVerifier düğümleri, geliştiriciler ve daha fazlasının coşkulu katılımını çekti. Bugün, Quidditch test ağının kayda değer başarılarını paylaşmaktan ve test ağından gelecekteki ...

Bağlantıyı kopyala