FBI kripto para çıkardı: Kendi yöntemleriyle vurdu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), piyasa manipülasyonuyla mücadele için NexFundAI isimli bir kripto parayı piyasaya sürdü. Yapay zeka odaklı kripto projesiyle üç şirkete operasyon gerçekleştirildi.

ABD’nin bir numaralı soruşturma ve inceleme kurumu FBI, ZM Quant, CLS Global ve MyTrade’i manipülasyon nedenleriyle araştırmaya aldı. FBI, söz konusu araştırmada ilgili şirketleri tuzağa düşürmek için kripto para çıkardı.

NexFundAI’yi piyasaya süren FBI, üç piyasa yapıcı şirkete ulaşarak hizmet satın almak istediğini belirtti. Şirketler, işlem hacimlerini şişiren botlar aracılığıyla verdiği hizmet için 2 bin dolar ön ücret talep etti.

FBI, suç üstü yakaladığı 18 kişiyi ve şirketleri yargıya teslim etti.

FBI’ın kripto operasyonu şaşırttı

ABD mahkemesi, FBI’ın yürüttüğü soruşturma neticesinde kripto fiyatlarını yapay artırmakla suçlanan isimlere ve şirketlere ceza davası açtığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), kripto piyasasını manipüle eden firmalara karşı ceza kovuşturmasının başlatıldığını belirtti. DOJ’a göre, ilgili sanıklar milyarlarca dolarlık kripto işlemlerinde yer aldı.

İddianamede, üç piyasa yapıcı şirketin ödeme karşılığında sahte işlem hacmi oluşturduğu ve bir kişinin şirketlerin beyni olduğu yer aldı. Birkaç sanık, 7,5 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan bir kripto şirketi olan Saitama ile bağlantılı çıktı.

FBI’ın dolandırıcıları suç üstü yakalamak amacıyla kripto para çıkarması dikkat çekti. Kripto topluluğu, büronun attığı adımı cesur ve yenilikçi buldu.

FBI’ın çıkardığı yapay zeka projesi 200 bin dolara yakın piyasa değeriyle aktif işlem görüyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin dip seviyeleri belirledi mi?

Bitfinex analistleri, Bitcoin fiyatının geçtiğimiz hafta gerçekleşen düşüşün ardından potansiyel dip seviyelerini oluşturduğunu ileri sürdü. Analistler, BTC fiyatının geçtiğimiz hafta yüzde 10’a yakın düşüş gerçekleştirmesini düzeltme olarak yorumladı. Söz konusu düzeltmenin sağlıklı olduğunu savunan analistler, ilerleyen günlerde ani düşüş risklerini ortadan kaldırdığını ifade etti. 6 Ekim tarihli bir raporda, BTC’nin 60 bin dolara kadar gerilemesinin ...

Bağlantıyı kopyala