Ripple bankalara ve fintech şirketlerine kucak açtı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

XRP coin’in geliştirici ekibi Ripple, bankalar ve fintech şirketleri için dijital varlık depolama hizmetlerini başlattı.

CNBC’nin 10 Ekim tarihli haberine göre, dijital varlıklar alanına giren Ripple’dan önemli bir atılım geldi. Blokzincir ödeme kuruluşu, Ripple Custody markasıyla kurumsal şirketlerin varlıklarını saklayacak.

Ripple’ın son hamlesi, şirketin kripto ödemeleri alanından çıktığını ve daha kapsamlı hizmetler vermeye başladığını gösterdi.

Ripple dijital varlıklar alanında genişliyor

Ripple, içlerinde dijital varlık saklama hizmetinin de yer aldığı bir dizi özelliği duyurdu. Yeni özellikler arasında, Ripple’ın blokzinciri olan XRP Ledger’in Kara Para Aklamayı Önleme hizmeti yer alıyor. Farklı bir kullanıcı arayüzünün entegre edildiği sistem, potansiyel riskleri gözetecek.

Ripple’ın üründen sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Aaron Slettehaugh, CNBC’ye verdiği demeçte, söz konusu özelliklerin Ripple Custody’nin dijital varlık saklama alanında ön plana çıkmasını sağlayacağını dile getirdi. Slettehaugh, bankalar ve fintech şirketlerine verilecek hizmetlerin önemli bir gelişme olduğunu savundu.

Ripple, saklama ve gözetim hizmetlerinin önceki yıla göre yüzde 250 büyüme kaydettiğini ve yedi ülkeyi kapsadığını açıkladı.

Ripple, XRP’nin kayıt dışı menkul satışı konusunda SEC ile hukuksal mücadelesini sürdürüyor. Son olarak SEC, Ripple lehine verilen mahkeme kararını temyize taşımıştı. Ripple cephesi, SEC ile mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

CoinGecko verilerine göre, XRP fiyatı son 24 saatte yüzde 1’lik düşüşe imza attı. XRP, 29,85 milyar dolar piyasa değeriyle ön sıralarda yer alıyor. SEC’nin mahkeme kararını temyize taşıması XRP fiyatını baskılamaya devam ediyor.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Ether fiyatı son çeyrekte yüzleri güldürecek mi?

QCP Capital, birçok trader’ın Ekim ayında Ether fiyatına dair olumlu beklentilere sahip olduğunu belirtti. QCP Capital analistleri, Bitcoin’in son dokuz yıl boyunca Ekim aylarında ortalama yüzde 22,9 yükseldiğini, Ether’de ise bu rakamın sadece yüzde 5 ile sınırlı olduğunun altını çizdi. Ancak bu durum 2024’te tersine dönebilir. Uzmanlar, türev piyasalarda yatırımcıların Ekim ayı için önemli miktarlarda ...

Bağlantıyı kopyala