Bitcoin balinaları son 6 ayda 1,5 milyon BTC biriktirdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin fiyatının 60 bin dolar civarına gerilemesiyle birlikte büyük yatırımcılar fırsatı değerlendirmeye devam ediyor. On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın 11 Ekim tarihli paylaşımına göre son altı ay içinde büyük yatırımcılar 1,5 milyon Bitcoin satın aldı.

Balinalar Mart ayındaki rekor seviyelerden bu yana Bitcoin yatırımlarını artırmak için sürekli alım yapıyor. Analist Axel Adler Jr., madencilere ya da merkezi borsalara ait olmayan balina cüzdanlarını inceledi ve büyük yatırımcıların net bir strateji izlediğini belirtti.

“Son altı ayda, 1.000 Bitcoin’den fazla birikim yapan balinalar oldukça aktif.”

Küçük yatırımcılar satışta

Ancak Adler, aynı süreçte daha küçük yatırımcıların bazıları tarafından satışların yapıldığını da kabul etti. CryptoQuant, bu dönemde diğer Bitcoin yatırımcı gruplarının da zararına satış yaptığını ortaya koydu. Özellikle, kısa vadeli yatırımcılar, 2024’te borsalarda defalarca zararına işlem yaptı.

10 Ekim’de BTC’nin 60 bin doların altına düştüğünde Adler kısa vadeli yatırımcıların kar ve zarar durumunu gösteren bir grafik paylaştı. Analist, “Bu büyük balinaların, diğer yatırımcıların zararına gerçekleştirdiği satışlarla beslendiğini düşünüyorum. Son 24 saat içinde 24 bin 100 Bitcoin zararına satıldı” dedi.

CryptoQuant katılımcılarından DarkFost, 54 bin ile 68 bin dolar arasındaki balina birikimini “önemli” buldu. “Yeni balinalar pazara girmekte ve mevcut balinalar da pozisyonlarını artırmakta. Tüm balinaların bu fiyat aralığında biriktiğini gözlemliyoruz. Bu da orta veya uzun vadede potansiyel bir fiyat artışının olabileceğini gösteriyor” dedi.

BTC an itibarıyla 60 bin 850 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin’de kurumsal yatırımcı talebi güçlü kalıyor

Bitcoin (BTC) fiyatı son günlerde yüzde 7,8 oranında bir gerileme göstererek 60 bin dolara kadar düştü. Ancak, bu düşüşün ardından lider kripto para tekrar yükselmeye başlayabilir. Bazı büyük yatırımcı gruplarının desteği, fiyatı daha da yukarı çekme potansiyeline sahip. Özellikle kurumsal yatırımcılar, Bitcoin fiyatının artmasında önemli bir rol üstleniyor ve bu yatırımcıların etkisi, BTC’yi 70 bin ...

Bağlantıyı kopyala