Bitcoin’de düğümü ABD seçimleri mi çözecek?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin, Nisan’daki halvinginden bu yana yatay bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Bu durum, yılın son çeyreğinde beklenen büyük bir yükseliş için boğaların motivasyonunu olumsuz etkiliyor.

CryptoQuant kurucusu Ki Young-Ju Cuma günü paylaştığı bir mesajda, “Bitcoin halvinginden bu yana 285 gün geçti. Eğer 14 gün içinde boğa piyasası başlamazsa, bu en uzun yatay dönem olarak kaydedilecek” ifadelerini kullandı.

Halvingler yaklaşık dört yılda bir gerçekleşir ve madencilere verilen ödülleri yarı yarıya düşürür. Tarihsel olarak, Bitcoin yarılanmaları genellikle boğa rallileri ile bağlantılıdır; geçmişteki halvinglerin ardından BTC fiyatı kat ve kat artış göstermiştir.

Geçmişte piyasalar talep arttığı ya da sabit kaldığı sürece arz edilen yeni Bitcoin miktarının azalmasıyla yükselme eğilimi gösterdi. 14 Nisan’daki yarılanma öncesinde Bitcoin, 73 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bazı analistler, BTC’nin yıl sonuna kadar 160 bin dolara kadar çıkabileceğini öngörmüştü. Ancak, halvingten bu yana Bitcoin fiyatı 59 bin ila 65 bin dolar arasında dalgalandı.

Bitcoin neden bir türlü bekleneni vermiyor?

Küçük yatırımcıların Bitcoin satışlarına devam etmesi, ABD’deki seçim belirsizlikleri ve Hazine getirilerindeki artış gibi çeşitli etkenler, yatay seyrin ana nedenleri arasında sayılıyor.

SOFA’nın içgörü müdürü Augustine Fan, Cuma günü yaptığı açıklamada, “Yüksek tahvil getirileri ve S&P 500 endeksinin rekor seviyelere ulaşması doları güçlendiriyor, ancak bu durum Bitcoin’in 60 bin dolar seviyelerinde kalmasına mal oluyor” dedi.

“Mt. Gox’un geri ödeme süresinin Ekim 2025’e kadar uzatılması, kısa vadede bazı arz baskılarını hafifletebilir; ancak Bitcoin’in seçim döneminin son haftalarında sakin kalması muhtemel.”

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, kripto dostu bir profil çiziyor. Demokrat Parti ise piyasaya karşı daha mesafeli bir duruş sergiliyor. Cumhuriyetçi bir zaferin Bitcoin’deki fiyat hareketlerini artırması bekleniyor.

Piyasalarda genellikle traderların pozisyonlarını yeniden gözden geçirdiği yatay bir dönem ortaya çıkar; bu, alım ve satım baskıları arasında bir denge yaratır.

Yatay hareket, birikim (yatırımcıların fiyatı fazla etkilemeden yavaşça alım yaptığı) veya dağıtım (kontrollü bir şekilde varlıklarını sattıkları) dönemleri olarak yorumlanabilir ve bunun ardından genellikle yüksek volatilite dönemleri görülür.

Piyasadaki belirsizlikler devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bu haftanın başlarında sektörde faaliyet gösteren bir kaç şirketi suçladı. Bu durum, kripto dünyasının Kasım seçimleri öncesindeki haftalarda daha fazla sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağına dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

BitMart 5.000 USDT’ye varan ödüllerle “Vadeli İşlem Yatırım Şöleni” kampanyasını başlattı

Önde gelen global dijital varlık alım satım platformlarından BitMart, 3 Ekim 2024 TSİ 05.00’dan 31 Ekim 2024 TSİ 20:59’a kadar sürecek “Vadeli İşlem Yatırım Şöleni” kampanyasını başlattığını duyurdu. Bu kampanya, kullanıcılara 5.000 USDT’ye varan ödüller kazanma şansı sunmakta ve BitMart’ın platforma olan desteği ve güveni için kullanıcılarına teşekkür etmesinin bir yolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Kampanya, ...

Bağlantıyı kopyala