Bitcoin memecoin’lerin gölgesinde kaldı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin arama hacmi yılın en düşük seviyelerine gerilerken, memecoin’ler rüzgarı arkasına almayı başardı.

Memecoin’ler, eylül ayında Solana ve Tron blokzincirlerinde ortaya çıkan kripto paraların artmasıyla büyük bir ivme kazandı. Yatırımcılar, Bitcoin’den (BTC) uzaklaşarak potansiyelli memecoin’leri aramaya başladı. Söz konusu dönemde SPX ve MOODENG popülerlik kazandı.

Google’da Bitcoin terimini aratanların sayısı son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Dünya genelinde BTC’ye duyulan ilgi azalırken, gözler memecoin’lere çevrildi. Verilere göre, memecoin teriminin arama hacmi 100 üzerinden 77 seviyesine yükseldi.

Memecoin çılgınlığı büyüyor

CryptoQuant CEO’su ve kurucusu Ki Young Ju, memecoin’lerin piyasaya daha fazla yatırımcı çektiğini ve ilginin günden güne artacağını savundu. Ki Young Ju, memecoin teriminin arama hacminin ay sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını öngördü.

Memecoin’ler, 2024’te kripto alanında en iyi performans gösteren kategori oldu. Yatırımcıların yılın geri kalanında da en çok memecoin’lere ilgi göstermesi bekleniyor.

Step Finance, 12 Eylül 2024’ten bu yana Solana blokzincirinde 491 bin yeni token oluşturulduğunu açıkladı. Diğer taraftan Solana Floor, popüler blokzincirde günde ortalama 20 bin memecoin çıkarıldığını belirtti.

Son verilere göre, memecoin’lerin toplam piyasa değeri 10 milyar doları aşarken, işlem hacmi 2,5 milyar dolara dayandı.

Solana’nın memecoin üretme platformu Pump.fun, kolaylaştırılmış kullanıcı arayüzü ve düşük ücretler nedeniyle memecoin çılgınlığını körükledi. Son dönemde piyasaya sürülen memecoin’lerin büyük çoğunluğu Pump.fun’da ortaya çıktı.

Küresel çapta tanınan yatırımcı Mark Cuban, memecoin çılgınlığını eleştirdi. Yatırımcıları uyaran Cuban, her memecoin’in bir dolandırıcılık riski taşıdığını belirtti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Tether, stablecoin’lere hükmediyor: Pazar payı dörtte üçe ulaştı

Tether, ABD doları bazlı stablecoin’iyle son iki yıl içinde büyük bir benimsenme kazandı ve şu anda stablecoin pazarının büyük bir kısmını elinde tutuyor. Token Terminal’in verilerine göre, Tether’in USDT token’ının pazar payı bu süre zarfında yüzde 20 oranında artış gösterdi ve şu anda tüm stablecoin piyasasının yüzde 75’ini oluşturuyor. On-chain veri platformu, 16 Eylül’deki bir ...

Bağlantıyı kopyala