Google’da Bitcoin aramaları son yılın en düşük seviyesinde

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Google’da ‘Bitcoin’ arama teriminin haftalık arama hacmi Ekim 2023’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bu düşüş, son bir yıl içinde en önde gelen kripto paranın değerinin yüzde 142 oranında artmasına rağmen gerçekleşti.

Google Trends verilerine göre 12 Ekim’e kadar olan yedi gün içinde Bitcoin arama teriminin küresel değeri 17 olarak belirlendi. Bu hafta ise bu sayının 14’e düşmesi bekleniyor. 14 Ekim 2023 ile biten haftada bu değer 14 iken, 15 Ekim 2021’de bu rakam 15’ti. Bu, anahtar kelimenin Mayıs 2021’de 100 puanlık zirveye ulaşmasından bu yana kaydedilen en düşük seviye.

Google Trends, arama ilgisini, seçilen bölge ve zaman dilimi için en yüksek değerin yüzdesi olarak gösterir. 100 puan terimin en popüler olduğu seviyeyi ifade ederken 50 puan bu popülaritenin yarı seviyede olduğunu gösterir. 0 puan ise terimle ilgili yeterli veri bulunmadığını belirtir.

ABD için özel olarak bakıldığında da benzer bir trend gözlemleniyor; geçen haftaki 16’lık değer, 14 Ekim 2023’ten bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.

Bitcoin fiyatı son 12 ayda yaklaşık 26 bin 850 dolardan 64 bin 900 dolara yükseldi. Arama hacminin 2024’te en yüksek olduğu dönem ise BTC’nin Mart ayında 74 bin dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdığı dönemde kaydedildi. Söz konusu haftalarda ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları günlük işlem hacminde neredeyse 10 milyar dolara ulaşmıştı.

Düşük arama ile Bitcoin fiyatı bağlantılı mı?

Ancak düşük arama ilgisi Bitcoin fiyat hareketi için her zaman olumsuz bir durum anlamına gelmiyor. Bitget Research’in baş analisti Ryan Lee, BTC’nin ABD’deki spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinin ardında arama ilgisinin 20’nin altına düştüğü dönemde 41 bin dolardan 71 bin 500 dolara yükseldiğini hatırlattı.

Lee, “Mayıs’tan Eylül 2023’e kadar süren ‘piyasa duraklama döneminde’, büyük bir piyasa rallisi beklerken pozisyon oluşturmak için mükemmel bir fırsat vardı,” dedi.

“Bu nedenle, Bitcoin arama hacminin düşük olduğu dönemlerde alım yapmak, daha mantıklı ve daha kesin bir strateji olarak kalıyor.”

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin ETF’lerinde son dört ayın en büyük girişi gerçekleşti

Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF’ler) son dört ayda gerçekleştirilen en büyük günlük yatırım kaydedildi. Farside Investors verilerine göre 11 farklı ETF, 14 Ekim’de toplamda 555,9 milyon dolarlık net giriş elde etti. Bu rakam, Haziran ayından bu yana en yüksek günlük net giriş olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz gün BTC iki haftanın en ...

Bağlantıyı kopyala