Kripto yatırım fonları Ekim ortasında hareketlendi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son haftalarda kripto para yatırımlarında dikkat çekici bir yükseliş yaşandı. CoinShares’in 14 Ekim’de yayımladığı haftalık rapora göre 5-11 Ekim tarihleri arasında dijital varlık fonlarına toplamda 407 milyon dolarlık yeni yatırım gerçekleşti. Bitcoin, 419 milyon dolarlık büyük bir yatırım akışıyla öne çıktı.

Söz konusu hareket bir önceki hafta ABD’deki olumlu ekonomik verilerin ardından meydana gelen 127 milyon dolarlık satışın etkisini bertaraf etti.

Kriptoda gündemi ne belirliyor?

CoinShares araştırma müdürü James Butterfill, son dönemdeki artışın para politikaları yerine yaklaşan ABD seçimlerinin etkisiyle şekillendiğini belirtti. Butterfill, güçlü ekonomik göstergelerin yatırım akışlarını etkilemediğini ve Cumhuriyetçi adayların seçim anketlerindeki konumlarının girişleri artırdığını vurguladı.

CoinShares araştırmacısı Cumhuriyetçi Partinin dijital varlıklara olan destek algısının da bu durumu beslediğini ifade etti.

10 Ekim’de The New York Times gibi ülkenin önde gelen medya kuruluşları 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin Senato kontrolünü ele geçirebileceğini belirten yeni anketler paylaştı.

Bitcoin liderliği elinde tutuyor

Butterfill, 419 milyon dolarlık yatırımın Bitcoin’in siyasi değişimlerin en büyük kazananı olduğunu gösterdiğini ifade etti. Bunun yanında Bitcoin karşısında pozisyon alan yatırım fonlarında (short fonlar) 6,3 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleşti. Kripto tabanlı borsa yatırım fonları, 34 milyon dolarla 2024 yılındaki en yüksek haftalık girişlerden birine imza attı. Butterfill, bu artışın Bitcoin’in fiyatının 6 Ekim’de 61 bin 900 dolardan 12 Ekim’de 63 bin 300 dolara yüzde 2 oranında yükselmesinin bir sonucu olduğunu belirtti.

Çok varlıklı yatırım ürünlerinde 1,5 milyon dolarlık ufak bir girişle art arda 17 hafta boyunca pozitif bir akış gözlemlendi. Öte yandan Ethereum yatırımcıları Ether fonlarından 9,8 milyon dolarlık çıkış yaparak düşüş trendini sürdürdü.

Son gelişmeler, Eylül ortasında başlayan önemli bir hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor. CoinShares verilerine göre kripto yatırım ürünlerine Eylül ayı ortalarında yaklaşık 2 milyar dolarlık bir ekleme yapıldı.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

“RWA sektörü 2030’a kadar değerini 50’ye katlayabilir”

Gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyon sektörü 2024’te çıkış yakalarken, 2030’a doğru giderken kayda değer bir büyüme kaydetmek için zemin hazırlıyor olabilir. Tren Finance’in araştırma raporunda yer alan bazı büyük finansal kurumlar ve danışmanlık şirketlerinin yaptığı tahmine göre, RWA tokenizasyon sektörü 2030 yılına kadar değerini 50’ye katlayabilir. Söz konusu şirketlerin çoğu, RWA sektöründeki birçok şirketin 4 ...

Bağlantıyı kopyala