Donald Trump destekli kripto projesine ilgi büyük

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD başkan adayı Donald Trump ve ailesinin desteklediği World Liberty Financial isimli kripto girişimi 15 Ekim Salı günü gerçekleştireceği halka açık token satışından önce 100 bin kişinin üzerinde üzerinde kayıt aldığını açıkladı.

Platformun yönetimden sorumlu ismi Zak Folkman, 14 Ekim’de yapılan 90 dakikalık bir Spaces sohbetinde WLFI tokeninin Ethereum tabanlı bir ERC-20 token olacağını ve merkeziyetsiz finans (DeFi) platformunun yönetişim aracı olarak görev yapacağını belirtti.

Folkman, ekibin diğer üyeleri Chase Herro ve Zach Witkoff ile birlikte 11 Ekim’de yayınlanan bir blog yazısında World Liberty Financial’a dair detaylar verdi. Ekip, platformu kullanan kullanıcıların kripto para ödünç alıp verebileceğini, likidite havuzları oluşturup bunlarla etkileşime girebileceğini ve stablecoinler ile işlem yapabileceklerini belirtti.

Hedef kitle: Nitelikli yatırımcılar

Trump ailesi destekli merkeziyetsiz platform ABD’de yalnızca nitelikli yatırımcılara hizmet verecek. bu yatırımcılar, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından onaylanan kayıtsız menkul kıymetlere yatırım yapabilen, yıllık gelirleri 200 bin dolardan fazla ve 1 milyon dolardan fazla varlığa sahip olan kişilerden oluşuyor.

Paxos’un kurucu ortağı Rich Teo’nun ise projede stablecoin ve ödemeler sorumlusu olarak görev alacağı da duyuruldu. Folkman geçen ay yaptığı bir açıklamada WLFI tokenlerinin yüzde 63’lük kısmının 15 Ekim’de beyaz listedeki katılımcılara satılacağını, yüzde 17’sinin kullanıcı ödüllerine, yüzde 20’sinin ise ekibe ayrılacağını ifade etti.

Resmi bilgilere göre WLFI tokenları dağıtımından itibaren 12 ay boyunca devredilemeyecek. Ancak söz konusu tokenlar yönetişim oylamalarına katılmak için hemen kullanabilecek. Whitepaper belgesinde projenin token satışlarından 300 milyon dolar elde etmeyi hedeflediği ve bu durumun projenin değerinin yaklaşık 1,5 milyar dolara ulaşacağı ifade edildi.

Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, seçimleri kazanması halinde ABD’yi dünyanın “kripto merkezi” haline getirme vaadinde bulundu. Trump, merkeziyetsiz bahis platformu Polymarket’te rakibi Kamala Harris’i %9 oranında önde olurken, Harris sokak anketlerinde Trump’ı yüzde 2,4 oranında geride bırakıyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin balinaları son 6 ayda 1,5 milyon BTC biriktirdi

Bitcoin fiyatının 60 bin dolar civarına gerilemesiyle birlikte büyük yatırımcılar fırsatı değerlendirmeye devam ediyor. On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın 11 Ekim tarihli paylaşımına göre son altı ay içinde büyük yatırımcılar 1,5 milyon Bitcoin satın aldı. Balinalar Mart ayındaki rekor seviyelerden bu yana Bitcoin yatırımlarını artırmak için sürekli alım yapıyor. Analist Axel Adler Jr., madencilere ya da ...

Bağlantıyı kopyala