“RWA sektörü 2030’a kadar değerini 50’ye katlayabilir”

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyon sektörü 2024’te çıkış yakalarken, 2030’a doğru giderken kayda değer bir büyüme kaydetmek için zemin hazırlıyor olabilir.

Tren Finance’in araştırma raporunda yer alan bazı büyük finansal kurumlar ve danışmanlık şirketlerinin yaptığı tahmine göre, RWA tokenizasyon sektörü 2030 yılına kadar değerini 50’ye katlayabilir.

Söz konusu şirketlerin çoğu, RWA sektöründeki birçok şirketin 4 trilyon ila 30 trilyon dolar arasında pazar büyüklüğüne ulaşacağını tahmin ediyor.

Eğer sektör, medyan tahminlere göre 10 trilyon dolara ulaştığında bu, şu anki mevcut değerinden 54 kat büyümeye tekabül ediyor.

RWA’lar oyunun kurallarını değiştirebilir

Stablecoin’lerin de dahil olduğu sektörün şu anki değeri 185 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde, gerçek dünya varlıkları azımsanmayacak bir büyüme potansiyeli barındırıyor. Üstelik sektör olgunlaştığı müddetçe RWA’nın küresel finans piyasalarında etkisini daha da hissettirmesi muhtemel. 

Tren Finance’ın araştırma raporunda RWA sektörünün insanların yatırım yapma, alım satımları ve varlıkları dahil olmak üzere finansal piyasaları yeniden şekillendirebileceği belirtiliyor.

Raporda şu ifadeler yer alıyor:

“Geleneksel finansla blokzincir teknolojisinin bir araya gelmesi sadece bir trendden ibaret değil, daha erişilebilir, verimli ve dinamik bir finansal ekosisteme doğru temel bir geçiş anlamına geliyor.”  

Stablecoin’lerin sektördeki hegemonyası sürüyor

Ancak stablecoin’ler 170 milyar doları aşan payıyla RWA sektöründe hakimiyetini korumaya devam ediyor. Kıyaslamak gerekirse, tokenize edilmiş menkul kıymetler ve tahvillerin payı sadece 2,2 milyar dolar.

Gerçek dünya varlıklarını blokzincire taşımak, başta finans olmak üzere birçok sektörde kayda değer kazanımlar sunabilir.

RWA protokolü re.al’in pazarlama müdürü Christian Santagata, tokenizasyonla işlemlerin hızlanacağını, ucuzlayacağını ve hem üçüncü parti aracıları hem de jeopolitik engelleri ortadan kaldıracağını söylüyor.

RWA’nın süregelen gelişiminin merkeziyetsiz finansa (DeFi) da önemli ölçüde gelişim sağlayabileceğini söylüyor Santagata: “DeFi inovasyonları halihazırda finansa devrim getirdi ve bunun RWA tokenizasyonuyla birleşiminde ortaya çıkan ihtimaller sonsuz… Bu eşsiz ikiliyle birleştirilebilirlik gelişiyor, sermaye verimliliği artıyor ve bu yükselen alana tasarlanan yeni finansal temeller sunuyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

alp boru

Yazar: Alp Börü

Bitcoin balinaları son 6 ayda 1,5 milyon BTC biriktirdi

Bitcoin fiyatının 60 bin dolar civarına gerilemesiyle birlikte büyük yatırımcılar fırsatı değerlendirmeye devam ediyor. On-chain analiz platformu CryptoQuant’ın 11 Ekim tarihli paylaşımına göre son altı ay içinde büyük yatırımcılar 1,5 milyon Bitcoin satın aldı. Balinalar Mart ayındaki rekor seviyelerden bu yana Bitcoin yatırımlarını artırmak için sürekli alım yapıyor. Analist Axel Adler Jr., madencilere ya da ...

Bağlantıyı kopyala