ABD’de şirket iflasları son yılların zirvesinde

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’de iflas başvurusunda bulunan şirket sayısı 512’ye ulaşarak son yılların rekorunu kırdı.

2024’te Ocak’tan Eylül’e kadar olan süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nde iflas başvurularında gözle görülür bir artış kaydedildi. 2009’dan bu yana en yüksek yıllık rakama ulaşan bu durum özellikle Ağustos ve Eylül aylarında meydana gelen başvurularla dikkat çekti.

Ağustos’ta 59, Eylül’de ise 63 şirket iflas bildirimi yaptı.

Aralarında Big Lots Inc., Tupperware Brands Corp. ve Wheel Pros LLC gibi büyük isimlerin de bulunduğu birçok şirket Eylül ayında 1 milyar dolardan büyük borçlara sahip olduklarını açıkladı.

Nisan ayında Kaliforniya, tüm iflas başvurularının yüzde 20’sinden fazlasını üstlenerek dikkat çekti. New York, Teksas ve Florida eyaletlerinde de bir çok şirket iflas başvurusunda bulundu. S&P Global Market Intelligence’ın verilerine göre aylık bazda en fazla başvuru Haziran’da 72 şirketten gelirken, bunu Nisan ayındaki 68 ve Mayıs’taki 60 başvuru takip etti.

Tüketimdeki düşüş başvuruları körükledi

İflasların en çok görüldüğü alan, 81 başvuru ile tüketim sektörü oldu. Sanayi sektörü 60 iflasla bu durumu takip ederken, sağlık sektörü de 48 başvuru ile geride kaldı. Bu veriler, ABD’deki tüketici harcamalarındaki düşüşle bağlantılı olarak ortaya çıkan resesyon endişelerini yansıtıyor.

Tahminlere göre yıl sonuna kadar batan büyük şirketlerin sayısı 600’ü bulabilir.

Bu artış, 2008 finansal krizinin ardından iflas başvurularında yaşanan kayda değer bir yükselişi işaret ediyor. İkinci çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 oranında bir artışla toplam dava sayısı 6.276’ya ulaştı. Bölüm 11 başvuruları ise son 13 yılın en yüksek düzeyine, 2.462’ye çıktı.

S&P Global Market Intelligence tarafından yapılan anketler büyük halka açık şirketlere ve önemli yükümlülüklere sahip özel firmalara odaklandığı için gerçekte bu oranının daha yüksek olabileceği belirtiliyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Eski Bitcoin’lerin hareketi: 15 yıllık sessizlik bozuldu

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa, BTCHaber TV canlı yayınında Emirhan Erdoğan’ın sorularını yanıtladı. Karababa, uzun yıllardır hareketsiz olan bazı eski Bitcoin’lerin tekrar piyasaya girdiğini belirterek bu durumun kripto dünyasında geniş yankı uyandırdığını söyledi. 15 yıl boyunca taşınmayan bu Bitcoin’lerin merkezi bir borsaya taşındığı Arkham Intelligence tarafından tespit edildi. Bitcoin’de şaşırtan hareket Karababa, bu hareketin, ...

Bağlantıyı kopyala