ETF’lerden akan 1,4 milyar dolar BTC’de yükselişi getirdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Yükselişle özdeşleşen ekim ayı kripto piyasasının geleceğe dair umutlarını yeşertiyor. Kriptonun 15 yılı aşkın tarihinde çoğunlukla yükselişle geçen ve sektör nezdinde ‘uptober’ olarak addedilen ekim ayı, son birkaç günlük yukarı yönlü performansıyla piyasada moralleri yükseltmiş durumda.

Dün gece TSİ 02.00’da 68 bin dolar bandının üzerine kadar çıkan ve haber yazım itibarıyla 67 bin 193 dolardan işlem gören Bitcoin (BTC) son bir haftada yüzde 10 değer kazandı. 2024’ün ocak ayında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından borsa yatırım fonlarında (ETF) işlem görmesine izin çıkan Bitcoin’e Wall Street tarafından akan para girişinde artış söz konusu. Ekim ayının başında bazı aracılardan para çıkışı yaşanmasına rağmen son bir haftada toparlayan ETF’ler üzerinden hafta başından beri neredeyse 1,4 milyar dolarlık para girişi gerçekleşti.

“BTC’nin 70 bin dolara çıkmasını bekliyoruz”

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parasındaki yukarı yönlü ivme, BTC’yi tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) biraz daha yaklaştırdı. Nitekim Geçtiğimiz mart ayında 73 bin doları görerek zirveyi gören Bitcoin’in tekrar aynı seviyelere döneceğini düşünenler var. Dijital varlık trading şirketi Zerocap’in yatırımdan sorumlu başkan yardımcısı Jonathan de Wet, “Önümüzdeki haftalarda Bitcoin’in 70 bin dolara çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

BTC’nin yanı sıra diğer majör kripto paralarda da artış söz konusu. Ethereum blokzincirinin yerel kripto parası Ether (ETH) dünden beri yüzde 1’lik yükselerek 2 bin 623 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte piyasa değeri bakımından Tether’in (USDT) hemen ardından dördüncü sırada yer alan BNB yüzde 0,93 artarken, Solana (SOL) ise yüzde 8,72’lik artış gösterdi.

Memecoin’ler ağırlığını hissettiriyor

Bir zamanların piyasayı şekillendiren dev kripto para borsalarından ancak bilançosundaki 8 milyar dolarlık koca bir delikle iflas bayrağını çeken FTX’in kripto parası FTT son 24 saatin en çok yükselen kripto parası oldu. Dünden beri yüzde 14 değerlenen FTT 2,06 dolardan işlem görüyor.

Günün diğer en çok değer kazanan altcoin’lerinde ise memecoin’lerin ağırlığı söz konusu. BONK yüzde 8, Mog Coin (MOG) yüzde 6,43, First Neiro on Ethereum (NEIRO) ise yüzde 4,42’lik yükselişe imza atmış vaziyette.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

alp boru

Yazar: Alp Börü

Bitcoin’de düğümü ABD seçimleri mi çözecek?

Bitcoin, Nisan’daki halvinginden bu yana yatay bir bantta işlem görmeye devam ediyor. Bu durum, yılın son çeyreğinde beklenen büyük bir yükseliş için boğaların motivasyonunu olumsuz etkiliyor. CryptoQuant kurucusu Ki Young-Ju Cuma günü paylaştığı bir mesajda, “Bitcoin halvinginden bu yana 285 gün geçti. Eğer 14 gün içinde boğa piyasası başlamazsa, bu en uzun yatay dönem olarak ...

Bağlantıyı kopyala