Bitcoin ETF’leri seriye bağladı, beş günlük giriş 2 milyarı aştı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Haftanın son iş gününde piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin 68 bin doları aşmak için çabalıyor. Ons altın ise rekor tazeledi.

Orta Doğu’daki siyasi ve askeri gerginliğin etkisi piyasalara yansımaya devam ediyor. 18 Ekim’de ons altın 2 bin 714 dolar seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Değerli metal an itibarıyla 2 bin 705 dolardan el değiştiriyor.

altin xauusd

Bir kesimin “dijital altın” olarak nitelendirdiği Bitcoin henüz yeni zirveler görmese de yatırımcıları umutlandırıyor. Son iki buçuk ayın en yüksek seviyelerine ulaşan BTC, 68 bin 300 dolar direncini kırmaya çalışıyor.

btc bitcoin

Bitcoin’in son günlerdeki performansının ardında spot ETF’lerde giriş serisinin 5 güne ulaşması önemli bir etmen olarak karşımıza çıkıyor.

Spot ETF’lere girişler seriye bağladı

Farside Investors’tan elde edilen verilere göre Bitcoin ETF’lerine yapılan net yatırımlar 20,2 milyar dolara ulaştı. Spot BTC fonlarına son beş günde toplamda 2,1 milyar dolar akın etti.

spot etf

17 Ekim Perşembe seansında BlackRock’ın IBIT fonu 309 milyon dolar girişle liderlik ederken onu 100 milyon dolarla ARKB takip etti. Grayscale’ın GBTC adlı Bitcoin fonu ise şaşırtıcı bir şekilde 45,7 milyon dolar girişe sahne oldu.

Ether ETF’lerinde de olumlu yönde hareketlilik mevcut. Ether fonları Perşembe günü 48,4 milyon dolar yatırım aldı. Günlük bazda en büyük giriş 31,1 milyon dolar ile Fidelity’nin FETH fonundan geldi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

ABD’de şirket iflasları son yılların zirvesinde

ABD’de iflas başvurusunda bulunan şirket sayısı 512’ye ulaşarak son yılların rekorunu kırdı. 2024’te Ocak’tan Eylül’e kadar olan süreçte Amerika Birleşik Devletleri’nde iflas başvurularında gözle görülür bir artış kaydedildi. 2009’dan bu yana en yüksek yıllık rakama ulaşan bu durum özellikle Ağustos ve Eylül aylarında meydana gelen başvurularla dikkat çekti. Ağustos’ta 59, Eylül’de ise 63 şirket iflas ...

Bağlantıyı kopyala