SEC, Ripple davasında temyiz başvursunda bulundu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple’a karşı açtığı davadaki son temyiz başvurusunu XRP’nin menkul kıymet olmadığı kararına itiraz etmeden gerçekleştirdi. 16 Ekim’de SEC, mahkemenin XRP ile ilgili verdiği sanıklar lehine özet kararın bazı unsurlarına dair ön tartışma beyanıyla birlikte Form C kapsamında bir temyiz başvurusunda bulundu.

Ripple avukatı James Filan, 17 Ekim’de bu temyiz başvurusunu doğruladı. Başvuruda, mahkemeden Ripple’ın borsa üzerindeki XRP satışları ile CEO Brad Garlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’in kişisel XRP satışlarına yönelik kararlarını tekrar gözden geçirmesi talep edildi.

Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty, SEC’in temyiz başvurusu hakkında yaptığı açıklamada, SEC’in XRP’nin menkul kıymet olmadığına dair mahkeme kararına itiraz etmediğini vurguladı.

“Bu karar, ulusal olarak geçerliliğini koruyor.”

SEC, Ripple davasında neye itiraz ediyor?

Başvuruda kurum, Garlinghouse ve Larsen hakkında ileri sürdüğü iddialara odaklanarak bu yöneticilerin XRP’yi arz etme ve satma eylemlerinin menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini savunuyor ve Ripple’ın bu durumdan dolayı suçlu olduğunu öne sürüyor. Temmuz 2025’e kadar süreceği tahmin edilen süreçte, SEC’in temyiz başvurusu, XRP’nin borsa üzerindeki satışları ile kişisel satışları ve Ripple’ın nakit dışı bedellerle XRP dağıtımlarına odaklanıyor.

Fox Business muhabiri Eleanor Terrett’in paylaştığı takvime göre, Ripple’ın SEC’in başvurusunun ardından yedi gün içinde kendi belgelerini sunacak.

“Her iki taraf da daha sonra brifing programı üzerinde uzlaşacak ve SEC’in ilk özetini sunması için 90 güne kadar süre tanınacak.”

Alderoty, brifing aşamasının büyük olasılıkla Temmuz 2025’e kadar devam edeceğini öngördü.

ABD New York Güney Bölgesi Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, Ağustos 2023’te Ripple Labs lehine bir karar alarak, XRP’nin dijital varlık borsalarında programlı bir şekilde satıldığında menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceğine hükmetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Donald Trump destekli proje token satışına başlıyor

Donald Trump ve ailesinin desteğiyle hayata geçirilen yeni merkeziyetsiz finans (DeFi) girişimi World Liberty Financial, önümüzdeki Salı günü token satışını başlatmayı planladığını duyurdu. Projenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Halka açık satış 15 Ekim’de başlayacak ve beyaz listeye dahil olanlar katılabilecek” ifadesi yer aldı. ABD başkan adayı Donald Trump da resmi X hesabından gelişmeyi doğruladı. ...

Bağlantıyı kopyala