Elon Musk’ın önerisi Dogecoin fiyatını hareketlendirdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Elon Musk’ın Pennsylvania’daki bir belediye toplantısında “Department of Government Efficiency” (Devlet Verimlilik Departmanı) hakkında yaptığı açıklamalar, Dogecoin (DOGE) fiyatında önemli bir artışa neden oldu.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a destek veren Elon Musk, hükümet harcamalarında verimliliği arttırmak adına söz konusu departmanın kurulması gerektiğini belirtti. Musk’ın Devlet Verimlilik Departmanı’ndan D.O.G.E kısaltmasıyla bahsetmesinin ardından Dogecoin fiyatı 0,136 dolara kadar yükseldi.

Sonuç olarak Dogecoin Temmuz ayından bu yana ilk kez dolar ile yüzde 7’lik bir artış göstererek 13 sentin üzerine çıktı. Bu performans, genel piyasanın ve Bitcoin’in önüne geçti. DOGE fiyatı son bir haftada ise yüzde 22 yükseldi.

dogecoin doge elon musk

Yükselişin yanında DOGE açık faizi (tamamlanmamış vadeli işlem sözleşmeleri) 5 milyar token seviyesine ulaştı. Bu durum vadeli piyasa trader’larının DOGE ile daha fazla işlem yaptıkları anlamına geliyor.

Musk, son aylarda Cumhuriyetçi Donald Trump’ın başkanlık kampanyasına önemli katkılarda bulundu. Temmuz’dan bu yana kampanyaya 75 milyon doların üzerinde bağış yapan Musk, bu ay içinde Pensilvanya eyaletinde çeşitli kampanya etkinlikleri gerçekleştirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Haftanın en çok etkileşim alan kripto paraları

Anlık değişen piyasalar ile global ve Türkiye’de bu haftanın en çok etkileşim alan kripto para birimlerini hazırladık. Detaylar trend coinler sayfamızda! Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), kripto para piyasası üzerindeki etkisiyle altcoin’lerin yukarı veya aşağı yönlü hareket etmesinde en önemli etmendir. Bitcoin’deki hareketlilik, birçok altcoin’i hakimiyetinden dolayı etkisi altına almaktadır. Kripto yatırımcıları, piyasanın koşullarına ...

Bağlantıyı kopyala