SEC, Bitcoin opsiyonlarına yeşil ışık yaktı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), New York Borsası (NYSE) ile Chicago Board Options Exchange (CBOE) tarafından uzun zamandır beklenen spot Bitcoin yatırım fonları (ETF’ler) için opsiyon listeleme başvurularını onayladı

NYSE’de toplamda 11 ETF sağlayıcısının opsiyon işlemleri aktif hale geldi.

Chicago Board Options Exchange, Ağustos 2024’te uygulanması planlanan bir kural değişikliğiyle spot BTC ETF sağlayıcıları için opsiyon listeleme başvurusunda bulundu. Bu hamle, Grayscale Bitcoin Mini Trust hariç, SEC’in CBOE’de onayladığı diğer emtia bazlı ETF’lerle aynı düzleme yerleştiriyor.

Bitcoin opsiyonlarının avantajı

Yatırımcılar, Bitcoin ETF’leri için opsiyonların piyasaya büyük bir likidite sağlayacağını ve bunun da fiyat hareketlerini artırma potansiyeli taşıdığına inanıyor. Bitwise yöneticisi Jeff Park, bu onayın merkezi garantörler olmadan işlem yapan LedgerX ve Deribit gibi platformlar için önemli bir gelişme olduğunu belirtti. 

Park, opsiyonların yüksek kaldıraçlı açığa satış yapan traderların “sıkışmasına” yol açabileceğini ve bu durumda Bitcoin satın almak zorunda kalacaklarını ifade etti.

“Trilyon dolarlık bir varlığı açığa satamayacağınızı söylemek, dev bir fili dans ettiremeyeceğinizi iddia etmek gibidir. Fil büyük ama eğer bacaklarına yeterince ip bağlayıp çekerseniz, en büyük varlık bile istemediği şekilde hareket edebilir.”

Yatırım firması MV Global’in yönetici ortağı Tom Dunleavy, opsiyonların piyasaya girmesinin Bitcoin’in yüksek fiyat dalgalanmalarını azaltarak zamanla daha stabil bir piyasa oluşturacağına dair bir mekanizma sağlayacağını öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

JPMorgan: Artan riskler altın ve Bitcoin’e yarayabilir

JPMorgan analistleri, artan jeopolitik gerginliklerin ve Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinin yatırımcıları güvenli varlıklara yönlendirdiğini belirtti. Analistlerden oluşan ekip, Perşembe günü yayınladıkları raporda, bu durumun hem altın hem de Bitcoin için olumlu bir etki yaratabileceğini ifade etti. Analistler, altının son jeopolitik gelişmelere başlangıçta sakin bir tepki gösterdiğini, ancak son çeyrekte fiyatının önemli bir artışla 26 ...

Bağlantıyı kopyala