Bitcoin ağının işlem gücü rekor tazeledi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bitcoin ağının işlem gücü tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. 21 Ekim’de Bitcoin’in işlem gücü (hashrate) saniyede 769,8 exahash’e ulaşarak rekor kırdı. Bu durum, madencilik sektöründe verimliliği arttıran gelişmelerin bir sonucu.

Veri sağlayıcısı BitInfoCharts’a göre 2021’den bu yana Bitcoin hashrate’i düzenli bir yükseliş trendi sergiliyor. Hashrate’in bu artışı, özel entegre devreler (ASIC) gibi donanımların gelişimiyle doğrudan ilişkili. Ancak bu güç artışı yalnızca güvenliğin değil, aynı zamanda madencilik maliyetlerinin de yükseldiğine işaret ediyor.

Küçük işletmeler zorlanıyor

2024 yılı içerisinde gerçekleşen Bitcoin halving’i (yarılanma) blok başına verilen ödülleri yarı yarıya düşürdü. Bu gelişme, özellikle daha az teçhizata sahip olan küçük ölçekli madencilik firmalarının rekabet gücünün azalmasına yol açtı. Daha yüksek maliyetlerle baş edemeyen küçük iştirakler ya faaliyetlerini sonlandırmak ya da enerji maliyetlerinin daha düşük olduğu bölgelere yönelmek zorunda kalabilir.

TeraWulf kurucu ortağı Nazar Khan, enerji verimliliğinin gelecekteki madencilik başarısında kritik öneme sahip olduğunu belirtti:

“Eğer elinizde birkaç eski makine varsa ve bu makinelerle kârlı kalamıyorsanız, zorlanacaksınız. Ancak uygun enerji maliyetleri sunabilen güçlü bir altyapınız varsa, bu size büyük bir avantaj sağlar. Böyle bir durumda, BTC’nin temel değeri daha da artar.”

Dünyanın en büyük altıncı Bitcoin madencilik şirketi olan TeraWulf, Companiesmarketcap verilerine göre 670 milyon dolarlık bir değere sahip. Şirket, halvinge rağmen tehçizatlarını çeşitlendirmeye devam ediyor.

Bitcoin madencileri baskı yaratmıyor

Sektör şartlarının giderek zorlaşmasına rağmen BTC madencileri ellerindeki Bitcoin’leri satışa çıkarmakta acele etmiyor.

bitcoin madencileri satis

CryptoQuant verileri, 20 Ekim’de madencilerin merkezi borsalara yalnızca 2.916 BTC gönderdiğini ve bunun son 30 gün içindeki en düşük dördüncü satış günü olduğunu gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Kripto cüzdanlarınızı başkasına kullandırtmanın hukuki sorumluluğu

Kripto varlıklar modern finans dünyasında önemli bir yer edindi. Ancak bu durum, yasal düzenlemeleri ve hukuki sorumlulukları da beraberinde getirdi. Soğuk cüzdan olarak tabir ettiğimiz donanımlar, sıcak cüzdan olarak tabir ettiğimiz online cüzdanlar ve kripto varlık borsalarında bulunan hesaplarda gerçekleşen işlemlerin hukuki sorumluluğu onların sahiplerine aittir. Bu haftaki yazımda, kripto varlık cüzdanlarını veya borsa hesaplarını ...

Bağlantıyı kopyala