İngiliz fon devi gözünü tokenizasyona dikti

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

1,5 trilyon dolarlık varlığı yöneten Londra merkezli emeklilik ve yatırım şirketi Legal & General (L&G), blokzincir teknolojisinin sunduğu yeni fırsatlara yönelmeye hazırlanıyor. Şirket, hızla yükselen tokenizasyon trendine katılmayı hedefliyor.

Özellikle ABD Hazine tahvilleri gibi varlıkların blokzincir tabanlı para piyasası fonlarına dönüştürülmesi, son yıllarda büyük finans kuruluşları arasında yaygınlaştı. BlackRock’ın Ethereum ağında başlattığı BUIDL fonu tokenizasyona olan ilgiyi artırırken Franklin Templeton, State Street ve Abrdn gibi firmalar da bu teknolojiye yatırım yapmaya başladı.

L&G’nin varlık yönetimi birimi olan Legal & General Investment Management (LGIM), blokzincir tabanlı fon ihraç etmek için çalışıyor. LGIM küresel ticaret yöneticisi Ed Wicks, konuya ilişkin açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“LGIM likidite fonlarını dijital tokenlar aracılığıyla yatırımcılara sunmak için çeşitli seçenekleri inceliyoruz,”

Tokenizasyon, operasyon maliyetlerini düşürüyor

Wicks, finans sektöründe dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak, “Dijital çözümler, yatırım süreçlerini hızlandırarak operasyonel maliyetleri düşürürken, daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmayı mümkün kılıyor. Bu doğrultuda çalışmaları ilerletmekten memnuniyet duyuyoruz,” şeklinde konuştu.

L&G’nin blokzincir dünyasıyla olan ilişkisi yeni değil. 2019 yılında şirket, sigorta operasyonlarında yıllık ödeme kayıtlarını yönetmek amacıyla Amazon Web Services’in (AWS) sunduğu blokzincir altyapısını kullanmayı planladığını duyurmuştu.

Legal & General’ın yatırım yönetim kolu LGIM, bu adımla geleneksel yatırım süreçlerini dijitalleşmeyle birleştirme ve piyasada öncü konuma gelme stratejisini sürdürüyor.

“RWA sektörünün değeri 50’ye katlanabilir”

Tren Finance’in araştırma raporunda yer alan bazı büyük finansal kurumlar ve danışmanlık şirketlerinin yaptığı tahmine göre, RWA tokenizasyon sektörü 2030 yılına kadar değerini 50’ye katlayabilir.

Söz konusu şirketlerin çoğu, RWA sektöründeki birçok şirketin 4 trilyon ila 30 trilyon dolar arasında pazar büyüklüğüne ulaşacağını tahmin ediyor.

Eğer sektör, medyan tahminlere göre 10 trilyon dolara ulaştığında bu, şu anki mevcut değerinden 54 kat büyümeye tekabül ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ons altında yeni zirve! Bitcoin fiyatı da takip edecek mi?

Fed’in faizleri düşürmeye başlamasıyla altın fiyatları tarihi zirveye ulaştı. Kripto analistleri ise Bitcoin’in bu yükselişi takip edip etmeyeceği konusunda tahminlerde bulunuyor. Altın fiyatları 23 Eylül’de ons başına 2 bin 629 dolara çıkarak son iki haftada yüzde 5’in üzerinde bir artış gösterdi. Yeni rekor, Fed’in 18 Eylül’deki faiz indirimine bağlanıyor. Düşen faizler, kısa vadeli tahviller gibi ...

Bağlantıyı kopyala