Hint yatırım bankası Ripple tabanlı RWA fonunu tanıttı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Hindistan merkezli yatırım bankası Aurum Equity Partners, Ripple ile ilişkili XRP Ledger üzerinde hayata geçireceği 1 milyar dolarlık yenilikçi bir tokenize fonu tanıttı. Bu fon hem öz sermaye hem de borç temelli yatırımlara odaklanacak.

Söz konusu fon Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Hindistan ve Avrupa gibi birçok bölgede yer alan veri merkezlerine yatırım yapmayı planlıyor. Şirket, bu projeyi “dünyanın ilk birleşik öz sermaye ve borç tokenize fonu” olarak nitelendiriyor.

Aurum, bu projeyi hayata geçirmek için Zoniqx adlı San Francisco merkezli bir hizmet sağlayıcısının tokenizasyon teknolojisinden yararlanıyor. Bu teknoloji temel finansal varlıkları temsil eden menkul kıymet tokenlerinin oluşturulmasını daha kolay hale getirecek.

Ripple ve RWA trendi

XRP Ledger’ın sunduğu imkanlardan faydalanarak, Aurum, gerçek dünya varlıkları tokenleştirme pazarında büyümeyi hedefliyor. McKinsey, BCG, 21Shares ve Bernstein gibi araştırma şirketleri, bu pazarın kısa sürede trilyonlarca dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Bu tokenize fonun piyasaya sürülmesi, hem XRP Ledger hem de Ripple Labs açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ripple’ın Başkanı Monica Long, şirketin bu alanda genişleme planlarını vurguladı ve kurumsal yatırımcıların XRP Ledger’daki varlıkları tokenize etmesine olanak tanıyacak bir ABD doları stablecoin için New York’taki düzenleyicilerden beklenen onay sürecini de dile getirdi.

Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu ve XRP Ledger’ın ortak yaratıcısı David Schwartz, “Özel sermayenin tokenize edilmesi, gerçek dünya varlıkları için yeni bir kullanım alanı oluşturuyor. Bu, piyasalardaki likidite eksiklikleri ve erişim sınırlamaları gibi sorunları çözmeye yardımcı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyon sektörü 2024’te çıkış yakalarken, 2030’a doğru giderken kayda değer bir büyüme kaydetmek için zemin hazırlıyor olabilir.

Tren Finance’in araştırma raporuna göre RWA tokenizasyon sektörü 2030 yılına kadar değerini 50’ye katlayabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin bir Çin projesi mi? Ünlü yatırımcı açıkladı

Kripto para dünyasında dikkatleri üzerine çeken JAN3 şirketinin CEO’su ve Bitcoin savunucusu Samson Mow, Eylül ayının sona ermesinin ardından Bitcoin hakkında önemli yorumlarda bulundu. Mow, Ekim ve Kasım aylarında yükselişin devam edeceğine dair bir paylaşım yaptı. Son günlerde Bitcoin, 60 bin dolardan 63 bin 800 dolara yükselerek yüzde 6,20’lik bir artış kaydetti. Lider kripto para ...

Bağlantıyı kopyala