Bitcoin sallansa da yıkılmadı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Lider kripto para Bitcoin (BTC), dün akşam saatlerinde 65.200 dolara temas ettikten sonra hızlı bir toparlanma gerçekleştirdi. BTC’deki fiyat oynaklığı, piyasalardan çeyrek milyar dolardan fazla parayı sildi.

ABD piyasalarının düşüşe geçmesi ve spot Bitcoin ETF’lerdeki pozitif serinin sona ermesi, kripto piyasasını negatif etkiledi. Söz konusu etmenler, önceki gün BTC’nin yüzde 4’e yakın değer kaybetmesine yol açtı.

Bitcoin btc grafik

BTC, 65.200 dolar seviyesinden gelen alım iştahıyla eski seviyelerine geri döndü. Kripto paraların lideri, dün akşamdan bu yana yüzde 4’e yakın yükseliş kaydetti.

Tüm bu gelişmelerin ışığında, kripto piyasasında 300 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşti.

Bitcoin ABD’nin etkisinde kaldı

Doların güç kazanması ve ABD piyasalarında kâr satışlarının gerçekleşmesi, Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto paranın değer kaybetmesine yol açtı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) FOMC toplantısı öncesi yayınladığı bir rapor, ABD genelinde ekonomik koşulların durgun bir görünüm sergilediğini bildirdi. Fed’in yayınladığı Beige Book, daha fazla faiz indiriminin yapılabileceğine yönelik beklentileri artırdı.

CoinDesk, şu ifadelere yer verdi;

“Fed’in durgun görünümü işaret etmesi, beklenenden daha sıcak gelen eylül ayının istihdam raporunu ile çelişiyor. İki metriğin çelişmesi, daha fazla faiz indirimini tetikleyebilir.”

Ekonomistler, ABD’nin yıl bitmeden 25’er baz puanlık iki faiz indirimi yapacağını öngörüyor.

ABD’den gelen pozitif veriler, BTC’nin hızlı bir şekilde 67 bin doları geri kazanmasını sağladı.

CoinGecko verilerine göre, BTC son 24 saatte 37 milyar dolar işlem hacmi kaydetti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

OMNIA Protocol ortakları: Merkeziyetsiz finansman dönüşümünde küresel devlerin rolü

Merkeziyetsiz finansta yeni dönem: OMNIA Protocol ortaklarıyla devrime hazırlanıyor RPC sağlayıcısı OMNIA Protocol, merkeziyetsiz fiziksel altyapılar (dePIN) konusunda uzmanlaşmış olup, aylık 6 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ve aylık 3 milyar doların üzerinde işlem hacmine ulaşarak, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında önemli bir konum elde etmeye hızla yaklaşıyor. OMNIA, dünyanın en yenilikçi teknoloji şirketleri ve blok zinciri platformlarıyla ...

Bağlantıyı kopyala