Ripple, SEC’in temyiz başvurusuna yanıt verdi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ripple Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile süregelen hukuki mücadele kapsamında Perşembe günü Form C başvurusunu yaptı. Bu belge, New York Güney Bölgesi mahkemesinin daha önceki kararına itiraz eden şirketin ana gerekçelerini içeriyor.

Ripple, temyiz mahkemesinden “de novo” standardıyla yaklaşım sergilemesini istedi; bu, mahkemenin mevcut yasaların uygulanışı ile ilgili sorular üzerinden kararı yeniden değerlendirmesi anlamına geliyor.

Temyizin önemli noktalarından biri, bölge mahkemesinin Howey testini XRP transferlerine uygulama şeklidir. Bu durum, Ripple’ın çabaları doğrultusunda yatırımcıların makul bir kar beklentisiyle yatırım yapıp yapmadığına dair bir değerlendirme yapmayı içeriyor. XRP’nin kurumsal satışlarda menkul kıymet olarak sınıflandırılması bu bağlamda dikkat çekici.

Diğer bir konu ise SEC’in federal menkul kıymet yasalarının uygulanmasında “tutarsız” ve “belirsiz” tavırlar aldığı iddiası. Ripple, mahkemenin bu hususu değerlendirip değerlendirmediğini sorguluyor. Şirket, bir yatırım sözleşmesinin nasıl sınıflandırılabileceğine dair gerekli unsurları ve SEC’in aldığı tedbirlerin kapsamını yeniden gözden geçirmeyi hedefliyor.

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty şu sözleri söyledi:

“Temyiz Mahkemesi mevcut kayıtları inceliyor ve elimizde çok sağlam bir dosya var.”

Ripple avukatı SEC’in yeni kanıtlar sunamayacağını ya da onlardan daha fazla belge talep edemeyeceğini belirtti. Alderoty, XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilmediğini ve SEC’in bu duruma itiraz etmediğini vurguladı.

Ripple’ın Form C başvurusu SEC’in ticaret platformlarındaki XRP işlemleri hakkında mahkemeden olumlu bir karar istemesi için sunduğu ön tartışma beyanından yalnızca bir hafta sonra geldi. SEC, The Block’un yorum talebine hemen yanıt vermedi.

SEC uzatmaları mı oynuyor?

Ripple ile SEC arasındaki dava 2020 yılında başlamıştı. SEC, Ripple’ı kayıtsız menkul kıymet satışıyla 1,3 milyar dolar toplamakla suçluyor. Geçtiğimiz yıl New York Güney Bölgesi Yargıcı Analisa Torres, Ripple’ın programatik satışlarının menkul kıymet yasalarını ihlal etmediğine karar verdi. Ancak doğrudan kurumsal yatırımcılara yapılan satışların menkul kıymet olarak değerlendirileceğine hükmetti. Ağustos ayının sonlarına doğru Yargıç Torres Ripple’a SEC’in isteği olan 2 milyar dolarlık ceza yerine 125 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Alderoty, SEC’in kripto sektöründe kafa karışıklığı yaratmaya çalıştığına inanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ether (ETH) fiyatı neden düşüyor?

Ether fiyatı Orta Doğu’daki artan gerilimlerden ötürü son 24 saat içinde kayda değer bir düşüş yaşadı. Kripto para piyasası ABD borsa endeksleri gibi diğer riskli varlıklarla birlikte kan kaybetti. Aynı saatlerde değerli metaller ise değer kazandı. Piyasa analisti ve yatırımcı Jesse Colombo bu durumu şu şekilde özetledi: “Jeopolitik belirsizlikler ortaya çıktığında değerli metaller dışında Bitcoin ...

Bağlantıyı kopyala