“Memecoin’ler Donald Trump iktidarının kaybedeni olabilir”

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Finans alanında uzman bir akademisyen, Donald Trump’ın başkanlık döneminin gelişen memecoin piyasası için “olumsuz bir dönem” olacağını ifade etti. Columbia Business School’da yardımcı profesör olarak görev yapan Omid Malekan, 26 Ekim’de yaptığı bir paylaşımda memecoin’leri “ekonomik popülizm” olarak tanımladı:

“Bu tür kripto paralar, risk sermayesi destekli ve içeriden bilgi ile ekonomisi belirlenen token’ların adaletsiz (ve çoğu zaman da belirsiz) yapısına karşı bir tepki niteliğinde.”

Malekan, ABD’deki düzenleyici otoritelerin memecoin’ler üzerindeki baskısının kripto dünyasını merkezi uygulamalara ve önemli diğer alanlara odaklayarak insanların uzun vadeli kayıplar yaşamasına yol açacağını belirtti. CoinGecko verilerine göre memecoin’lerin toplam piyasa değeri 61 milyar dolara ulaştı.

Profesör, Senatör Elizabeth Warren ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’in etkisiyle bir “Cumhuriyetçi hareketin” şeffaf token arz ve dağıtımlarını zorunlu kulacağını öne sürdü. Castle Island Ventures’tan Nic Carter, memecoin’lerin büyük ölçüde SEC’nin baskılarına yanıt olarak ortaya çıktığını ve bu kurumun sağduyuyu bulması durumunda bireysel yatırımcıların memecoin’lere daha az ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Trump galibiyeti altcoin’leri nasıl etkileyecek?

Bununla birlikte, bazı kripto analistleri Trump’ın zaferinin altcoin fiyatlarını yükseltebileceğini savunuyor. Malekan’a karşı çıkanlar ise memecoin yatırımcılarının siyasi konularla fazla ilgilenmediğini ve bu paraların popülaritesinin hükümet politikalarıyla sınırlı olduğunu düşünüyor.

Memecoin savunucularından Murad Mahmudov, alıcıların çoğunluğunun siyaseti önemsemediğini vurguladı ve bu paraların popülaritesinin, küresel para arzının artışıyla ilişkili olduğunu savundu. Bu durumun Trump döneminde de devam edeceğini ifade etti.

“Cobie” takma adıyla bilinen trader Jordan Fish, memecoin’lerin insanların fiyatların yükselebileceğine inandıkları için tercih ettiğini belirtti. Fish, Trump’ın yönetimindeki SEC’nin daha kripto dostu olsa bile, birçok yatırımcının yalnızca yüksek piyasa değeri olan ve daha önce ayrıcalıklı erişimle satın alınan coinleri tercih edeceğini dile getirdi.

Trump, “Amerika’yı kripto ve Bitcoin’in merkezi haline getireceğim” diyerek sektöre karşı yüksek tondan bir vaatte bulunmuştu. Cumhuriyetçi adayın bu söylemi kripto yatırımcılarının bir kesiminde karşılık buldu.

Geçen ay yayımlanan bir Coinbase anketi, Arizona, Michigan, Nevada, Pennsylvania ve Wisconsin eyaletlerindeki her üç kripto sahibinden ikisinin kripto endüstrisini destekleyen bir adaya oy vermeye istekli olduğunu ortaya koydu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ortadoğu’daki gerilim Bitcoin ve altcoin’leri sert vurdu

İran, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına misilleme olarak yüzlerce balistik füze ile İsrail’i hedef aldı. Bu gelişmelerin ardından altın ve petrol fiyatları yükseliş kaydederken, Bitcoin ve altcoin’ler sert bir düşüş yaşadı. 1 Ekim gecesi Bitcoin fiyatı 60.150 dolara kadar geriledi ve şu anda 61.250 dolardan işlem görüyor. Ripple ETF başvurusu dikkat çekti ABD’nin Delaware eyaletinde faaliyet gösteren ...

Bağlantıyı kopyala