Bancor (BNT) Nedir?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Bancor (BNT), Ethereum blockchain’i üzerinden diğer zincirlere merkezsiz ve otomatik borsa hizmetleri sunan bir tür protokoldür. Bancor, token’lerin zincirler üzerinde değiş tokuş edilmesine imkan sunan akıllı sözleşmeleri içeriyor.

Bancor (BNT) platformunu farklı şekillerde tanımlamak mümkün. Örneğin platform, kullanıcıları havuzlarda kripto varlıklar kilitlemeye teşvik eden bunun karşılığında da onlara çeşitli avantajlar sunan bir sistem şeklinde de nitelenebilir. Platformun havuzlarında kripto para bulunduran kullanıcılar, bu kripto değerlerle yapılan işlemlerden pay almaları sağlanıyor.

Bancor platformu kullanıcılarının otomatik piyasa yapıcılar (AMM) şeklinde adlandırılan mekanizmayla buluşmalarına imkan veriyor. Bir tür merkezsiz kripto para borsası şeklinde kullanıcıların karşısına çıkan Bancor, AMM sistemi sayesinde likidite elde ediyor. Bilindiği üzere merkezsiz kripto para borsaları finansal sistemin geleceğine emin adımlarla ilerliyor. Kullanıcıların sahip olduğu varlıkları hiçbir aracı kurum ya da tarafa ihtiyaç duymadan alıp satabilmelerine imkan sağlayan bu borsalar belirli protokollerden faydalanıyor. Bancor da kullanıcılarını bu türde hizmetlerle buluşturan yenilikçi ve güvenilir bir platform olarak işlemlerine devam ediyor.

Bancor platformunun kendine özgü bir kripto parası bulunuyor: Bancor (BNT) token. Bancor ağında kullanılan ve ağda gerçekleştirilen işlemlerden alınan ücreti tahsil eden BNT piyasadaki en çok değere sahip altcoin’ler arasında yer alıyor.

bancor

Bancor (BNT) ne zaman çıktı?

Bancor (BNT) platformu Guy ve Galia Benartzi tarafından kuruldu. Bancor projesine kısa sürede çok sayıda yatırımcı dahil oldu. Yatırımcılar arasında kripto para piyasasındaki kullanıcıların yakından tanıdığı isimlerden ünlü milyarder Tim Draper da bulunuyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen 2017 yılındaki token satışında tam 153 milyon dolar değerinde fon elde edildiği biliniyor. Token satışı ise İsviçre merkezli ve Bancor protokol adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından gerçekleştirilmişti. Token satışına toplamda 11 bin civarında yatırımcı dahil olmuştu. ICO’ların sıklıkla gerçekleştirildiği o dönemde böylesine başarılı ve geniş ölçekli bir token satışına nadir rastlandığını söylemek yanlış olmaz. Proje dahilindeki token’lerin yarısı satışı katılan kullanıcılara yatırımları nispetinde dağıtıldı. Kalan kısım ise proje ekibine birçok amaçla kullanılmak üzere teslim edildi. Airdrop olarak bilinen hibe ve teşvik programlarından, projenin yol haritasında hedeflediği noktalar bu amaçlara örnek olarak gösterilebilir.

İlk olarak 2017 yılında İsrail merkezli bir şekilde faaliyetlerine başlayan Bancor, Ethereum ve diğer blockchain’ler üzerinde işlem gösteren bir merkezsiz borsa olarak kullanıcılarına hizmet etmeyi sürdürüyor.

bancor2

Bancor (BNT) Fiyatı Nedir?

Bancor platformunun kripto parası BNT token’lerden piyasada çok sayıda bulunuyor. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre toplam 232 milyon 499 bin 307 BNT token dolaşımda bulunuyor. Bancor ağındaki işlemlerden alınacak ücretler tahsil etmede kullanılan BNT’nin genelde yüksek bir işlem hacmine sahip olmasını beklemek pek de tuhaf olmayacaktır. İşlemlerine başladığı ilk andan itibaren elde ettiği başarılara sürekli yenilerini ekleyen Bancor platformu, kullanıcı sayısını da her geçen gün artırıyor. Ekip projenin tanıtıcı yazısında belirtilen yol haritasına uygun bir şekilde faaliyetlerine devam ederse, sürdürülebilir bir Bancor platformunun gelecekte de başarıyla kullanıcılarına hizmet edeceği yorumu yapılabilir.

Bancor Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 BNT token 22,08 TL TL’den işlem görüyor. BNT token fiyatı son 24 saat içerisinde -5.14% değişim gösterdi. BNT token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 1,358,284 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 74,509,152 dolar seviyesinde.

Bancor Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Bancor Coin $ 0.624825 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Bancor Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 10.72 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Bancor yılın en düşük seviyesini ise 0.12 dolarla belirledi.

Bancor3

Bancor (BNT) Nasıl Çalışmaktadır?

Bancor (BNT) platformu merkezsiz finans (DeFi) platformu şeklinde kullanıcılarına hizmet veriyor. Otomatik piyasa yapıcısı (AMM) olarak bilinen mekanizma bu tür borsaların platformların uyguladığı protokoller arasında yer alıyor. Bancor da kullanıcıların havuzlara varlık aktarması için teşvik programları uygulayarak AMM’yi etkinleştirmeyi amaçlıyor.

Bir kullanıcı havuza kripto varlık gönderdiğinde geri dönüş olarak yeni token’ler kazanıyor. Bu token’ler havuz token’i olarak biliniyor ve kullanıcıların havuzda kilitlediği miktarı yeniden kullanabilmelerine imkan veriyor. İşte bu işlevi üstlenen BNT token’lere bu sayede mali bir değer atfediliyor.

Merkezsiz borsaların gelecekte sağlam bir yer edineceğine inanan kullanıcılar BNT gibi token’leri yatırım aracı olarak tercih ediyor. Üstelik Bancor gibi zincirler arasında gerçekleştirilen işlemlere olanak sunan platformların bunu sağlamayan diğer merkezsiz borsaların önüne geçtiği söylenebilir. Aksi şekilde işlev gösteren borsalar yalnızca bir blockchain için kullanıcılarına hizmet sağlıyor. Ayrıca BNT sahipleri, Bancor platformunun geleceği ile ilgili de söz sahibi olabiliyor.

Bancor (BNT) Nasıl Satın Alınır?

Bancor (BNT) token çeşitli kripto para alım satım platformları üzerinden temin edilebilir. BTN satın alma arzusuna sahip kullanıcılar Coinbase, Binance, FTX ya da KuCoin gibi bilindik borsalar üzerinden bu isteklerini yerine getirebilirler. Buna alternatif olarak kullanıcılar Bancor Network platformuna dahil olup bu yolla da BNT token sahibi olabilirler. Bilindiği üzere BNT token’ler bu platform için tasarlanan kripto paralar. Bu platform üzerinden desteklenen her kripto para için BNT işlem çiftinin bulunduğunu görüyoruz. Binance borsasında ise BNT için BUSD, USDT, BTC ve ETH işlem çiftleri bulunuyor. Özellikle piyasaya ilk defa adım atacak kullanıcıların alım satım işlemlerinde belirli tedbirleri uygulayarak kendilerini güvence altına almalarının mümkün olduğunu bir kere daha hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Ömer Uçar

Gözler bu hafta Merkez Bankası’nda!

Küresel piyasalar bu hafta Noel tatili nedeniyle sakin bir hafta geçirecek. Yurt içi piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararında olacak. TCMB yılın son faiz kararını perşembe günü saat 14.00’da açıklayacak. Para Politikası Kurulu’nun Aralık toplantısında 150 baz puan faiz indirmesi bekleniyor. Faiz indirimi beklentisinde sürpriz olmazsa yatırımcılar dolar ve konut tarafındaki hareketliliğe ...

Bağlantıyı kopyala