bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,767.55 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,383.57 2.45%
bnb
BNB (BNB) $ 556.58 1.61%
solana
Solana (SOL) $ 135.40 3.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583813 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.348508 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.103888 3.31%

Biden Yönetimi Stablecoin Sorununa Çözüm Arıyor

biden yonetimi stablecoin sorununa cozum ariyor

Konuya hakin kişilerin verdiği bilgilere göre, Biden yönetimi, firmaları banka olarak kaydolmaya teşvik etmek de dahil olmak üzere, stablecoin ihraç eden kripto para birimi şirketlerine banka benzeri düzenlemeler getirmenin yollarını arıyor.

Yönetimin ayrıca Kongre’yi, bu tür firmalar için iş modellerine uygun hale getirilecek özel amaçlı bir tüzük oluşturmak için yasayı dikkate almaya zorlaması bekleniyor.

Hareketler, düzenleyicilerin, ABD doları gibi ulusal para birimlerine sabitlenmiş dijital para birimleri olan stablecoin’lerin finansal panikleri körükleyebileceği ve daha sıkı bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine dair korkularını ele almayı amaçlıyor.

biden yonetimi stablecoin sorununa cozum ariyor

Biden Yönetimi Stablecoinler Üzerine Çalışıyor

Stablecoin’ler, Tether Ltd. ve Circle Internet Financial Inc. gibi şirketler tarafından piyasaya sürülüyor ve dolar gibi ulusal para birimlerinin istikrarını Bitcoin gibi hızlı çevrimiçi ticaret yapma yeteneği ile birleştirmek için tasarlanıyor. Ancak bazı politikacılar, kullanıcıların fiyatlarını sabit tutan temel varlıklarının değerinden şüphe duymaya başlarsa, stabilcoinlerin istikrarsızlığı körükleyebileceğini düşünüyorlar.

Hazine liderliğindeki bir grup ise, finansal sisteme yönelik riskleri tespit etmekle görevli ayrı bir üst düzey düzenleyiciler kurumu olan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’ni, stabilcoin faaliyetlerini sistematik olarak kontrol etmeye çağırıyor. Böyle bir süreçte, Federal Rezerv’in, halihazırda federal düzeyde düzenlenmemişlerse, şirketler için daha katı risk yönetimi standartları yazmasına yol açabileceği düşünülüyor.

Diğer tarafdan yönetim yetkilileri, madeni paraların tüketiciler ve işletmeler için hızlı bir ödeme aracı olarak daha geniş çapta benimsenmesi durumunda, Visa Inc. ve Mastercard Inc. gibi bankalar ve kart ağları ile rekabete sokabileceğini söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala