bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,068.63 2.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,415.87 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 559.64 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 138.25 5.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585359 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.347335 3.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104056 3.02%

Vitalik Buterin El Salvador’un Bitcoin Politikasını Eleştirdi

vitalik buterin

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, El Saldvador’un “zorunlu” Bitcoin benimseme politikasını sert eleştirilerde bulundu. El Salvador’un politikasını “pervasız” ve “kripto topluluğu için çok önemli olması gereken özgürlük ideallerine aykırı” olarak nitelendirdi.

Buterin, “önceki eğitimde hiçbir girişimde bulunmazken” “milyonlarca insana BTC göndermenin” dolandırıcılık ve hack’lere yol açacağını özellikle belirterek, kripto topluluklarında Bukele’nin tartışmalı politikasını eleştirmeden övenleri eleştirdi. 

Yeni yasaya cevaben tamamen kutlama havasını güçlendirmekten “asıl sorumlu” olarak adlandırdığı “Bitcoin maksimalistleri” için ise özellikle kaba sözler sarf etti. 

vitalik buterin 1

Vitalik Buterin El Salvador’un Bitcoin Politikasını Desteklemiyor

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para olarak kabul etmesi elbette tartışmasız olmadı. Bu yılın başlarında karar protestolara yol açtı ve hükümetin uygulaması ilgili yoğun eleştiriler aldı. 

Ayrıca, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele geçmişte, gündemlerini Yasama Meclisi aracılığıyla zorlamak için güçlü taktikler kullanmak ve Twitter’da kendisini “diktatör” ilan etmek de dahil olmak üzere otoriter eğilimleri kullanması nedeniyle de bolca eleştirildi. 

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin Reddit üzerinden şu ifadelere yer verdi:

“İşletmelerin belirli bir kripto para birimini kabul etmesini zorunlu kılmak, kripto alanı için çok önemli olması gereken özgürlük ideallerine aykırıdır. Ek olarak, BTC’yi El Salvador’daki milyonlarca insana aynı anda ve neredeyse hiçbir ön eğitim girişiminde bulunmadan zorlama taktiği pervasızcadır ve çok sayıda masum insanın saldırıya uğraması veya dolandırılma riski altına sokar. Onu eleştirmeden sadece öven herkese yazıklar olsun (tamam, tamam, sorumlu ana kişilere söyleyeceğim: Bitcoin maksimalistlerine yazıklar olsun).”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala