bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,720.27 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,341.91 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 552.46 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 131.57 0.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.582042 0.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.338293 1.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102346 1.41%

İsviçre Posta Servisi Polygon Blockchain’i Kullanıyor

isvicre posta servisi polygon blockchaini kullaniyor

İsviçre ulusal posta servisi, İsviçre Kripto Damgası’nı başlatmayı planlıyor. Swiss Post tarafından yayınlanan bir habere göre, her yıl yaklaşık 50 farklı yeni pul basan Swiss Post yeni bir pul piyasaya süreceğini açıkladı. Ayrıca her tasarım Polygon Blockchain’de saklanıyor.

İsviçre Kripto Damgası, 25 Kasım’da İsviçre pulu tarihinde bir dönüm noktasını temsil eden, çok farklı bir pul türünü piyasaya sürecek. İsviçre Kripto Damgası, Swiss Post’un pulların fiziksel dünyası ile dijital kripto evreni arasındaki boşluğu doldurmasını sağlayacak.

C61EC8BA E55B 4338 B8C0 0B188D75F570

İsviçre Kripto Damgası için Polygon Blockchain

Swiss Post söz konusu kripto damgasını şöyle açıklıyor:

İlk bakışta, İsviçre Kripto Damgası sıradan herhangi bir damgaya benziyor. Kendinden yapışkanlıdır, Matterhorn’u ve ayı mavi bir arka plan üzerinde gösterir ve nominal değeri 8.90 franktır. Sahipler, diğer pullar gibi posta öğelerini belirtmek için kullanabilirler. 

Ayrıca belirtmek gerekirse, gerçek kripto damgası dijitaldir ve bir dijital koleksiyoncu öğesidir. Bununla beraber her fiziksel İsviçre Kripto Damgası, bir Blokchain’de saklanan dijital bir damgaya erişim sağlar.

Swiss Post sözcüsü konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

İsviçre Kripto Pulu satın alırken, müşteriler bununla hangi dijital tasarımın bağlantılı olduğunu bilmiyorlar. Alıcılar, yalnızca çevrimiçi olduklarında fiziksel damgalarının dijital ikizinin nasıl göründüğünü keşfederler. Buna, fiziksel damganın yanında basılmış bir QR kodu aracılığıyla erişilir. Müşteriler bu kodu tarayarak dijital kripto damgalarını çevrimiçi olarak görebilirler.

Ayrıca İsviçre Kripto Damgası, 25 Kasım 2021’de 175.000 adet olarak piyasaya sürülecek. Aynı zamanda İsviçre’nin ilk kripto pulu bu tarihten itibaren seçili Swiss Post şubelerinde satışa sunulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala