Bitcoin (BTC) $ 61,976.61 0.50%
Ethereum (ETH) $ 2,405.51 1.21%
BNB (BNB) $ 561.43 0.94%
Solana (SOL) $ 142.25 1.10%
XRP (XRP) $ 0.527312 0.97%
Cardano (ADA) $ 0.349201 1.66%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108952 0.17%
Al veya Sat Paribu

Student Coin (STC) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Student Coin (STC) dünyanın en iyi üniversitelerinde tasarlanmış piyasadaki ilk eğitim odaklı token olarak biliniyor. Bu projenin dünyanın çeşitli ülkelerindeki 500 üniversitedeki öğrencileri desteklediği ifade ediliyor. STC sayesinde öğrencilerin ve eğitimin diğer bileşenlerinin kendi token’lerini geliştirebilecekleri bir platformun meydana getirilmesi hedeflendi. Bu yazı boyunca Student Coin ile ilgili bilgilerden, nasıl faaliyet gösterdiğinden, hangi platformlardan alınabileceğinden bahsedeceğiz.

Student Coin (STC) kullanıcılarının kendi token’lerini oluşturmasına imkan sunan bir platformdur. Bu platform sayesinde dileyen her kullanıcının kolaylıkla kendi token’lerini, NFT’lerini ya da DeFi projelerini tasarlayabilmeleri artık mümkün. 250 binin üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunan platform tüm dünyaya yayılmış 500’den fazla üniversiteye ulaşmayı başarmış. Bu üniversiteler 36 ülkede yer alıyor. Bu kullanıcı profilinin bir hayli geniş bir kitleye karşılık geldiğini belirtmemiz gerekiyor. Student Coin projesi, hem bireysel hem de kurumsal ölçekte kullanıcılara varlıklarını tokenize etme olanağı veriyor. Kullanıcılar token haline dönüştürdükleri varlıklarını bu platform sayesinde yönetebiliyorlar.

STC nedir

Tokenizasyon gerçek dünyamızda var olan bir mali değerin blockchain teknolojisine uyarlanması anlamına geliyor. Student Coin ekibine göre tokenizasyon geleceğin finansal sisteminde olmazsa olmaz bir öneme sahip olacak. Buna göre hemen hemen herkesin ve her organizasyonun kendi token’inin bulunacağından bahsediliyor. Student Coin platformu da işte bu tahmine dayanarak gelecekte herkesin kullanabileceği bir ürün meydana getirdi. Bu sayede kullanıcıların ihtiyaç duydukları token’leri tasarlayabilmeleri hedefleniyor. Ayrıca bu platform kapsamında kullanıcıların toplu fonlanma etkinlikleri de düzenleyebilmelerine olanak sağlanıyor. Böylece herkes fikirleri için ihtiyaç duyduğu yatırıma kavuşabilecek. Elbette bu durumların hayata geçmesi için belirli gerekliliklerin karşılanması gerekiyor. Student Coin platformunda sunulan diğer olanaklar arasında alım satım, yönetim, oylama ve ödeme hizmetleri yer alıyor. Kullanıcıların oldukça geniş bir ölçekte sunulan hizmetlerden blockchain teknolojisini sunduğu ayrıcalıklarla faydalanabiliyor. Student Coin platformuna yönelik birtakım teknik verilere yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Student Coin (STC) Ne Zaman Çıktı?

Student Coin (STC) projesi faaliyetlerine 2017 yılının son çeyreğinde başladı. STC ekosistemine yönelik oluşturulan ilk fikirler daha sonra 2018 yılının ikinci çeyreğinde hayata geçirildi. 2019 yılının başında platformun ilk işlemlerinin gerçekleştiğini ve kullanıcılarına hizmetler sunmaya başladığını görüyoruz. Projenin yol haritasına ve şimdiye dek geride bıraktığı bütün önemli detaylara STC web sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir öğrenci yatırımcı kulübü olarak bilinen “Kapitalni” tarafından geliştirilen Student Coin, Kozminski Üniversitesi’nde hayat buldu. Polonya’nın başkenti Varşova’da yer alan üniversite ALK Student Coin ismiyle ilk token’lerini başlattı. Bu token’ler kulübün üyelerine ve üniversitedeki bazı öğrencilere dağıtıldı. Projenin Facebook platformundan ve onun gelişimi sürecinden ilham aldığı belirtiliyor. Wojciech Podobas tarafından kurulan Student Coin (STC) kısa zamanda büyük bir mesafe kat etmeyi başararak bugün çok sayıda kullanıcıya ulaşmayı başardı. Bu sayede ALK Student Coin projesi şimdiki Student Coin (STC) ismini almayı ve kripto para piyasasının bilindik projeleri arasına katılmayı başardı.

STC

Student Coin (STC) Fiyatı Nedir?

Student Coin platformunun kripto parası STC token’lerin fiyatına ilişkin güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Student coin ekibinin proje hakkında yayımladığı tanıtıcı evraklara göre piyasaya toplamda 10 milyar adet STC token arz edilecek. Bu miktarın şimdiye dek yalnızca %53’lük bir kısmının dolaşıma dahil edildiğini görüyoruz. Buna göre piyasaya 4,7 milyar civarında daha STC token girecek. Nispeten az sayıda platformdan alınıp satılabilen STC token’ler proje başarıya ulaşırsa gelecekte daha fazla kullanıcı tarafından benimsenebilir.


Student Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STC token TL’den işlem görüyor. STC token fiyatı son 24 saat içerisinde 6.84% değişim gösterdi. STC token son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 951,794 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 31,477,158 dolar seviyesinde.


Student Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STC token $ 0.000746 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle STC token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,054 dolarla kaydetti. Bununla birlikte AION token yılın en düşük seviyesini ise 0,0014 dolarla belirledi.

Student coin

Student Coin (STC) Nasıl Çalışmaktadır?

Student Coin’in sunduğu nasıl çalıştığını ekosistemi kapsamında sunduğu ürünleri listeleyerek ifade etmeye çalışalım. Bunlar STC cüzdan, STC terminal, STC borsası ve STC uygulaması. Platformun kripto parası STC token’ler ekosistemdeki bütün kullanımlarda geçerli. Uzunca bir süre devam eden bir ICO ile halka arz edilen bu token’ler henüz faaliyetlerine yeni başladı diyebiliriz. Student Coin (STC) platformu gelecekte de kullanıcılarını hizmetleriyle buluşturarak ekosisteme katkıda bulunmayı hedefliyor.

Student Coin (STC) Nasıl Satın Alınır?

Student Coin platformunun kripto parası STC token’ler belirli platformlar üzerinden alınıp satılabiliyor. Bu kripto paranın henüz çok sayıda borsada listelenmeyi başaramadığı söylenebilir. Proje ekibinin faaliyetleri doğrultusunda bu kripto değerin de gelecekte listelendiği borsaların sayısı artış gösterebilir. Bu içeriğin hazırlandığı anda platformunda STC token’lerin alınıp satılmasına müsaade eden borsalar arasında KuCoin, Bittrex, Bitglobal ve UniSwap gibi isimler yer alıyor. Bu platformların küresel çapta hizmetlerini sürdüren büyük borsalar olduğu söylenebilir. KuCoin borsasında STC token’ler için BTC ve USDT ile oluşturulan iki işlem çiftinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Yazar: Ömer Uçar

Fed, faiz kararı sonrası ekonomide rotayı yeniden çiziyor

ABD Merkez Bankası (Fed) 18 Eylül’de düzenlediği FOMC toplantısı sonrası dört buçuk yılın ardından ilk kez faiz indirimi kararı aldı. Uzun süredir politika faizini yüzde 5,25-5-50 aralığında tutan Fed, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması nedeniyle 50 baz puan indirim yaptı. 18 Eylül 2024 tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından yayınlanan karar metninde, ABD ...

Bağlantıyı kopyala