Bitcoin (BTC) $ 62,827.83 1.08%
Ethereum (ETH) $ 2,450.87 1.50%
BNB (BNB) $ 567.80 0.67%
Solana (SOL) $ 146.27 2.39%
XRP (XRP) $ 0.536836 1.25%
Cardano (ADA) $ 0.354024 0.38%
Dogecoin (DOGE) $ 0.112512 2.65%
Al veya Sat Paribu

Aion (AION) Coin Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

Aion (AION) farklı blok zincirleri arasında bağlantı kurulmasını sağlayan çok katmanlı bir blockchain ağı şeklinde tanımlanabilir. AION token’leri ise herkese açık bir ağ olarak bilinen The Open Application Network bünyesinde kullanılan kripto paralardır. Kullanıcılar bu token’ler vasıtasıyla yeni blockchain’ler oluşturabiliyor, zincirler arasında kurdukları bağlantılardan gelir elde edebiliyor ve ağın güvenliğini yine bu token’ler aracılığıyla sağlayabiliyorlar. Bu içerik boyunca Aion projesinden, bu kapsamda sunulan olanaklardan ve AION token’lerden bahsediyor olacağız.

“Open Application Network” (OAN) Aion projesi kapsamında inşa edilen sanal bir platform olarak biliniyor. Bu platformun amacı farklı blok zincirleri arasında bağlantı kurmayı sağlamak şeklinde özetlenebilir. Farklı ağlar arasında köprü olma işlevi taşıyan OAN ağı kapsamında AION token’ler yönetim amacıyla kullanılıyor. AION token’ler bu ağda gerçekleşecek bütün işlemler için kullanılan bir araç olarak da görülebilir. Dünyadaki mevcut finansal altyapıya her geçen gün biraz daha dahil olmayı başaran kripto paralar yeni projelere sahne oluyor. Aion projesi de bu yeniliklerden birisi. Peki proje kapsamında sunulan AION token’lerin ne gibi kullanım alanları bulunuyor ve bu kripto değerlere atfedilen mali değer nereden ileri geliyor? Cevaplar içeriğin devamında saklı.

AION coin

Kripto paralar dünyadaki herkese finansal özgürlüğü vadediyor. Bu yenilikçi piyasa, bu güzel hedefine gerçekten günün birinde ulaşır ve mevcut finansal sistemin yerini alır mı bilinmez. Ancak halihazırda kripto para ekosisteminin ulaştığı noktanın oldukça büyük bir öneme sahip olduğu ifade edilebilir. Kripto para ekosisteminde artık çok sayıda farklı blockchain ağının yer aldığını görüyoruz. Bu ağların birbirleriyle bağlantılı olmasına yönelik geliştirilen çok sayıda proje olduğundan da haberdarız. İşte Aion da bu projelerden birisi. Ağlar arasında iletişim olanaklarının sağlanması bankacılık sistemine benzer bir ağın meydana gelmesi manasına gelebilir. Bilindiği üzere tüm bankalar birbirleriyle bağlantılı çeşitli sistemlerden faydalanarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yüzden Aion gibi projelerin oldukça önemli olduğu ve gelecekte kripto para ekosisteminde ihtiyaç duyulan platformlardan birisi olacağı belirtilebilir.

Aion (AION) Ne Zaman Çıktı?

Aion (AION) platformu 2018 yılında Kanada merkezli bir proje olarak hayata geçirildi. Matthew Spoke ve Ian Chan tarafından geliştirilen proje faaliyetlerine ilk günden beri başarıyla devam ediyor. Projenin yönetiminin başında yer alan isim Spoke, kariyerinde birtakım blockchain projelerinde yer almış ve sektörde tanınmış bir isim. Aynı şekilde Chan de eğitimi tamamladıktan sonra bu alanda çeşitli faaliyetler gerçekleştirmiş. Spoke, Kanada Blockchain Teknolojisi Koalisyonu’nun da kurucusu ve ülke çapında bu alanda gerçekleştirilen faaliyetlerin başında gelen isimler arasında yer alıyor. Uzun lafın kısası bu ismin kripto para alanında Aion dışında da başarılı çalışmaları bulunuyor. Bu durum Aion projesinin hanesine bir artı olarak yazılabilir. Projenin diğer mimarı Chan de blockchain alanında profesyonel tecrübeler yaşamış. Bu durumun da Aion platformunun başarısını etkilediği belirtilebilir.

AION platformu

Aion (AION) Fiyatı Nedir?

Aion platformunda kullanılan kripto para AION token’lerin fiyatına yönelik güncel verileri aşağıda yer alan başlıklardan bulabilirsiniz. Aion ekibi tarafından yayımlanan projenin tanıtıcı evraklarına göre piyasaya toplamda sunulacak AION token miktarı belirtilmemiş. Yanı bu konuda herhangi bir limit bulunmuyor. Bu da piyasaya her an yeni AION token’lerin dahil edilebileceği anlamına geliyor. Orijinal kripto para Bitcoin (BTC) için bu durumun farklı olduğu biliniyor. Ancak AION token’lerin bir ağda kullanılan ve ağın yönetimi için tasarlanmış kripto para olduklarını hatırda tutmakta fayda var. İçerik hazırlanırken kontrol edilen verilere göre piyasada bulunan ve kullanıcıların işlem yaptığı AION token sayısı 497 milyon civarında. Çok sayıda borsada listelenen AION bu sayede birçok kullanıcıya ulaştırılmış.


Aion Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 AION token TL’den işlem görüyor. AION token fiyatı son 24 saat içerisinde -2.34% değişim gösterdi. AION token son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 103 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 890,169 dolar seviyesinde.


Aion Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 AION token $ 0.001651 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının ekim ayı itibariyle AION token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 10,5 dolarla kaydetti. Bununla birlikte AION token yılın en düşük seviyesini ise 0,06 dolarla belirledi.

AION

Aion (AION) Nasıl Çalışmaktadır?

Çok sayıda kullanıcının farklı blok zincirleri arasında bağlantı kurabilmesi için tasarlanmış Aion (AION) platformu tıpkı bir bilgisayar ağı gibi faaliyet gösteriyor. Bu ağ farklı blok zincirleri arasında bir tür aracı olma işlevi üstleniyor. Aion ağındaki işlemlerin doğru bir şekilde gerçekleşmesini temin eden konsensüs algoritması ise Proof of Concept (PoC) olarak biliniyor. Bu algoritma stake etme olanağını kullanıcılarına sunan bir yapıya sahip. Ayrıca bu sayede blok yapılarının daha geniş hale getirildiğini ifade etmek gerekiyor.

Aion (AION) Nasıl Satın Alınır?

Aion platformunun kripto parası AION token’leri çok sayıda borsadan temin edebilmek mümkün. Bu borsaların başında Binance, KuCoin, WazirX ya da Bitvavo gibi platformlar yer alıyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, AION token için USDT, BTC ve ETH ile işlem çiftleri oluşturmuş. Kullanıcılar Binance üzerinden bu üç kripto paralardan birisi aracılığıyla AION token satın alabilirler.

Yazar: Ömer Uçar

Bitget Türkiye’den 100 bin dolar ödül havuzlu Ramazan kampanyası

Dünyanın önde gelen kripto para borsası ve Web3 şirketi Bitget, Türkçe konuşan kitlesiyle kutsal ayı kutlamak için bir Ramazan kampanyası başlattı. Ramazan ayında başlayan kampanya, bayramda sona erecek ay boyunca devam edecek. Kampanya, Macbook Pro ve iPhone 15’in yanı sıra 100.000$’lık bir hediye havuzundan kazanma şansını da içeriyor. Kampanya zaman çizelgesi boyunca kampanyaya katılan yeni kullanıcılar 10.000 BGB’lik ...

Bağlantıyı kopyala