Stratis (STRAX) özellikle finans sektöründe hizmetler veren bir tür Blockchain platformu olarak ifade edilebilir. Blockchain teknolojisinin kullanıcılarına kazandırdığı eşsiz olanaklardan faydalanarak işletmelerini büyütmek isteyen şirketler bu platforma dahil olabilir. Böylece şirketlerin kullanıcılarına sunduğu hizmetlerin niteliğinin de artırılması mümkün hale gelebilir. Böylesi bir süreç hem şirketlerin hem şirket müşterilerinin hem de blockchain ekosisteminin faydasına olacaktır. Bu içeriğimiz boyunca Stratis platformundan, bu platformun kripto parası STRAX coin’lerden ve bu değerlerin kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız.
Stratis (STRAX), çeşitli alanlarda faaliyet veren girişimlere hitap eden bir blockchain hizmetleri sunma platformudur. Girişimciler bu platform aracılığıyla gizli yan zincirler oluşturabilecek, tam node’lar çalıştırabilecek, akıllı sözleşmeler geliştirip bunları kullanabilecek hatta ICO gerçekleştirebilecekler. Bu saydıklarımızın Stratis tarafından sunulan olanaklardan yalnızca birkaçı olduğunu söyleyebiliriz. Stratis’in sunduğu diğer hizmetlere tüm detaylarıyla platformun web sayfasından ulaşabilmek mümkün. Platformda gerçekleşecek tüm işlemlerin Stratis coin’ler aracılığıyla tamamlandığını ifade etmemiz gerekiyor. Bu durum da STRAX coinler için bir kullanım alanı meydana getiriyor. Güçlü bir blockchain ağı olarak kullanıcılara hizmetler sunmayı hedefleyen Stratis web sayfasında şu hizmetleri sunduğunu ifade ediyor: Stratis Akademi, Stratis akıllı sözleşmeleri, Masternode’lar ve Merkezsiz Stratis destek platformu.
Stratis (STRAX) Ne Zaman Çıktı?
Stratis (STRAX) platformunun ilk işlemleri bundan çok çok öncesine dayanıyor. 2016 yılında faaliyetlerine başlayan proje şimdilerde tecrübeli ekibiyle faaliyetlerine devam ediyor. 2016 yılının ortalarında düzenlediği bir ilk coin arzı (ICO) etkinliğiyle kullanıcılarıyla buluşturulan STRAX coin’ler, projenin devamı için gerekli olan fonlamanın yapılabilmesinin sağladı. O yıllarda henüz ICO faaliyetleri yeni yeni patlamaya başlıyordu. Kripto para projesi her geçen gün ileri sürülen yeni ICO projeleriyle çalkalanıyordu ve piyasada büyük bir çılgınlık başlamak üzereydi. Stratis işte tam da böyle bir ortamda ICO düzenledi ve yatırımcılarından yaklaşık 600 bin dolar gelir topladı. Sonuç olarak piyasaya toplamda 84 milyon STRAT coin’ler sunulmuştu. Daha sonra bu coin’lerin simgesi şimdiki adına yanı STRAX’e dönüştürüldü.
Stratis (STRAX) Fiyatı Nedir?
Stratis platformunun kripto parası STRAX coin’ler ile ilgili en güncel fiyatlara aşağıda yer alan başlıklardan ulaşabilmeniz mümkün. Stratis ekibi tarafından hazırlanan projenin tanıtıcı evrakları incelendiğinde STRAX coin’e yönelik birtakım ilgi çekici verilere ulaşılıyor. Bu dosyalara göre piyasaya toplamda arz edilecek STRAX coin miktarı ekip tarafından belirtilmemiş. Ancak şimdiye dek toplamda 130 milyondan fazla kripto paranın kullanıcılara sunulduğu ve bu miktarın büyük bir çoğunluğunun dolaşımda yer aldığı ifade ediliyor.
Stratis Kaç TL?
Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 STRAX coin token TL’den işlem görüyor. STRAX coin fiyatı son 24 saat içerisinde 8.07% değişim gösterdi. STRAX coin son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 29,925,270 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 119,966,013 dolar seviyesinde.
Canlı Kripto Borsa takip etmek için tıklayınız
Stratis (STRAX) Nasıl Çalışmaktadır?
Stratis (STRAX) platformu, blockchain teknolojisinin sunduğu hizmetleri diğer kullanıcılara arz eden yenilikçi bir platform olarak çalışmalarına başladı. Projenin ileri sürüldüğü yıllarda böylesi amaçla yola çıkan çok fazla kripto para teşebbüsünün bulunmadığını ve bu bağlamda Stratis’in bir çığır açmayı başardığın söylemek yanlış olmaz. C# programlama dilini kullanan Stratis platformu birçok geliştiricinin bu sayede ağdan faydalanabilmesini hedefliyor. Kullanıcılar bu basit programlama dilinden faydalanarak blockchain avantajlarıyla buluşuyor. Platformun nasıl işlev gösterdiğini daha yakından anlayabilmek adına bu yapıyı bir alet çantasına benzetebiliriz. Bu benzetmede aletler blockchain teknolojisinin sundukları olurken araç çantası da bu olanakları bünyesinde barındıran Stratis platformu olarak nitelenebilir.
Stratis blockchain ağının üç kademeli bir yapısı bulunuyor. Birinci kademede NBitcoin adlı bir yapı işlev gösteriyor ve bir tür konsensüs algoritması gibi çalışarak node’larla ağı birbirine bağlıyor. Daha sonra ağın ikinci kademesinde LibConsensus adlı başka bir mekanizmanın yer aldığını görüyoruz. Bu kademe sayesinde de Stratis blok zincirinin doğru şekilde işlediğinden emin olunuyor. Son olarak ise üçüncü kademede Stratis Bitcoin tam node’ları yer alıyor.
Stratis (STRAX) Nasıl Satın Alınır?
Stratis platformundaki kullanıcıların faydalandığı STRAX tokenler bu içeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre çok sayıda borsa üzerinden alınıp satılabiliyor. Bu borsaların başında dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip alım satım platformları arasında gösterilen Binance yer alıyor. Her gün yüz binlerce kullanıcıya ev sahipliği yaparak onların kripto para alıp satabilmesine imkan sunan Binance, STRAX token’ler için de hizmetler sunmuş. Buna göre Binance platformunda USDT, BTC ve ETH ilke STRAX alınıp satılıyor. Kullanıcılar Binance borsası üzerinden bu kripto paralardan herhangi birisi vasıtasıyla STRAX sahibi olabilirler. Elbette ki kullanıcıların kripto para piyasasının ne denli risklerle dolu bir ekosistem olduğunu hatırlarından çıkarmamaları gerekiyor. Bu alana yatırım yapmak isteyen kişiler dikkatli bir araştırma sürecinin üzerine bu işlemlerini gerçekleştirmelidirler. Kulaktan dolma bilgilere ya da tavsiyeler üzerine yapılan yatırımların şans oyunu oynamaktan öteye gidemeyecekleri söylenebilir.