bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,065.90 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,455.16 2.74%
bnb
BNB (BNB) $ 563.65 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 142.30 5.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581999 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351202 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104497 0.49%

Cardano Kurucusu Etiyopya Eğitim Bakanıyla Anlaşma İmzaladı

cardanonun-kurucusu-metaverse-hakkinda-konustu

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson liderliğinde yapılan Cardano Africa turu hızla sürüyor. Son olarak Cardano turunda, IOG başkanı ve Cardano yaratıcısı Charles Hoskinson, Etiyopya ziyaretinde Etiyopya Eğitim bakanlığı ile anlaşma imzaladı.

Turun bir parçası olarak Hoskinson, Blockchain yeniliklerine dayalı dijitalleşmenin arttırılması planlanan ülkelerin geleceğini tartışmak için başkanlar ve üst düzey işadamlarıyla bir araya geliyor. Bu turun devamında Hoskinson, Gana, Nijerya, Kenya ve Mısır’ı da ziyaret etmeyi planlıyor.

cardano

Cardano, Etiyopya Turunda 5 Milyon Öğrenciye Blockchain’i Ulaştırıyor

Gelişmekte olan ülkelere Blockchain ve kripto para konusunda eğitim vermeyi amaçlayan Cardano Afrika turunda Hoskinson, üst düzey politikacılarından ve girişimcilerle birçok toplantılar düzenliyor.

Charles’a göre yapılması gereken “tonlarca başka toplantı” var. Cardano kurucusu “Pan-Afrika turunda olabildiğince daha çok ülke ve vatandaşın, Blockchain teknolojisi ve kolaylıklarına erişmesini sağlamaya çalışıyor.

Son olarak yapılan Etiyopya Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmada bu hedef için önem arz ediyor.

Öyle ki Etiyopya Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa olarak 5 milyon öğrenci ve öğretmen için Blockchain tabanlı bir dijital kimlik oluşturacak. Bu, dünyanın herhangi bir yerindeki en büyük eğitimsel Blockchain dağıtımı olarak tanımlanıyor. Cardano Atala PRISM ile birlikte kullanılacak bu teknoloji, ulusal bir kazanım kayıt sistemi oluşturacak. Böylece notları doğrulamak, okul performansını izlemek ve ülke çapında eğitimi artırmak daha ucuz ve verimli bir hâle getirilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala