bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,997.88 5.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,435.06 5.88%
bnb
BNB (BNB) $ 564.78 4.70%
solana
Solana (SOL) $ 142.70 11.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586128 3.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352619 7.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105157 4.89%

Google, CME Group’a 1 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor

google cme groupa 1 milyar dolar yatirim yapacak 2

Google, diğer vadeli işlemlerin yanı sıra, Bitcoin ve Ethereum ticareti de yapan vadeli işlem borsası CME‘ye 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Bu yatırım kapsamında; CME’nin de temel ticaret sistemini Google Cloud’a kaydırması şartı getirildi.

Şirketlerin bu ortaklığı, CME’nin yeni müşteriler bulmasını, işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesini ve Google teknolojisine dayalı yeni ticaret araçları oluşturmasını kolaylaştıracak.

CME, Google Cloud’a Ne Zaman Taşınacak?

Google Cloud, dünyanın dördüncü en büyük bulut hizmetleri sağlayıcısı olarak biliniyor. Hatırlatmak gerekirse; 2020 yılında Gartner Inc verilerine göre, dünya genelinde bulut altyapısı gelirlerinin yüzde 6,1’ini Google Cloud oluşturuyordu. 2020 yılında bu pazardaki en büyük pay, yüzde 40 ile Amazon’du. Amazon‘u da Microsoft ve Alibaba Group takip ediyordu.

google cme groupa 1 milyar dolar yatirim yapiyor

Yatırım miktarı olan 1 milyar ABD Doları, Google Cloud tarafından CME’nin oy hakkı olmayan dönüştürülebilir tercihli hissesine yatırıldı. Google Cloud’un CEO’su Thomas Kurian’a göre bu, Google’ın tek bir şirketi değil, tüm yeni oluşan finansal sistemin dönüşümünü destekleme niyetinde olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte CME’nin altyapısını Google Cloud’a kaydırma süreci 2022’de başlayacak. İlk önce Core ticaret sistemleri daha sonra CME’nin verileri taşınacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala