Bitcoin (BTC) $ 61,918.59 0.76%
Ethereum (ETH) $ 2,399.11 1.32%
BNB (BNB) $ 561.57 0.85%
Solana (SOL) $ 142.40 1.05%
XRP (XRP) $ 0.534436 0.52%
Cardano (ADA) $ 0.348898 1.03%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108507 1.25%
Al veya Sat Paribu

Güney Kore Maliye Bakanı Kripto Vergisi Konusunda Kararlı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto varlık piyasası denilince akla gelen ülkeler arasında Güney Kore de yer alıyor.Şu sıralar sanal varlık kazançlarının vergilendirilmesi ülkedeki en sıcak konulardan biri. Güney Kore’de kripto varlık kazançlarından yüzde 20 oranında vergi alınması planlanıyor. Bu durum tabii ki birçok yatırımcıyı rahat ediyor. Ayrıca diğer taraftan bazı milletvekilleri de bu yasanın ötelenmesini istiyor. Ancak, Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki bu uygulama konusunda kararlı.

Güney Kore Maliye Bakanı Kripto Vergisi

2021 yılının ocak ayında, Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Yasası için bir duyuru yapmıştı. Bu duyuru kapsamında, 5 milyon Kore wonu veya yaklaşık 2,120 ABD doları üzerindeki kripto varlık kazançlarından yüzde 20 oranında vergi alınması planlanıyordu. Kripto yatırımcıları, yeni vergi planını ve açıklanan takvimi birçok yönden eleştirdi. Aynı zamanda muhalefetten de bu kararın ötelenmesi yönünde teklifler geldi.

guney kore maliye bakani kripto vergisi konusunda kararli 2
Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki

Güney Kore Maliye Bakanı Hong Nam-ki ise Ulusal Meclis’te yaptığı konuşmasında, kripto vergi yasasını geciktirmenin politikalardaki tutarlılığa zarar verdiğini söyledi. Ayrıca karınla olduğu yerde vergilendirme yapılması gerektiğine de dikkat çekti. Nam-ki hükümet adına yaptığı konuşmada da şu sözlere yer verdi:

“İktidar ile muhalefet parti arasında bir anlaşma olsa bile, hükümet vergilendirmede gecikmeden yana değil. Hükümet, bu yılın sonuna kadar vergi sistemini tam olarak oluşturabilir”

Hanyang Kadın Üniversitesi’nde vergi muhasebesi profesörü Oh Moon-sung ise bu planların beklendiği gibi gitmeyeceğini düşünüyor. Moon-sung konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“[Hükümet] borsalardaki sanal varlıkları vergilendirebilir, ancak hepimizin bildiği gibi, hepsi bu kadar değil. Bunu düşünürseniz, eşler arası (P2P) işlemler de kripto ticaretinin büyük bir parçasıdır. P2P işlemlerinde aynı şeyi yapılamadığında, borsalarda kriptoyu vergilendiriyorsa, borsalar daha az kullanılıyor olacak”

Yazar: Hazal Orta

NFT Platformu Rarible, Immutable ile Ortaklık Kuruyor

NFT platformları, piyasada tutunmak ve varlıklarını sürdürmek için çeşitli ortaklıklar kurmaya devam ediyor. Popüler NFT platformu Rarible de bunlardan biri. Rarible, oyun NFT’lerini genişletmek için Immutable ile iş birliği yapıyor. Rarible, Oyun NFT’leri İçin Immutable ile Anlaşma Sağladı NFT platformu Rarible, kullanıcılarının Blockchain tabanlı oyunlardan NFT alıp satmalarını sağlamak için Ethereum L2 ölçeklendirme protokolü Immutable X ...

Bağlantıyı kopyala