Bitcoin (BTC) $ 61,855.57 0.89%
Ethereum (ETH) $ 2,396.01 1.42%
BNB (BNB) $ 560.26 0.47%
Solana (SOL) $ 142.25 1.21%
XRP (XRP) $ 0.533446 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.34808 1.40%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108211 2.09%
Al veya Sat Paribu

Stablecoin Rezervi, Kısa Vadeli BTC Yatırımcısıyla Yükseliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Son zamanlarda kripto para dünyasında en sık konuşulan konulardan biri de stablecoin’ler oldu. CrypoQuant da stablecoin rezervi ile ilgili bazı zincir üstü verileri paylaştı. Buna göre, Bitcoin’in kısa vadeli yatırımcıları kâr ettikçe, stablecoin rezervi de yükselişe geçiyor.

Kısa Vadeli BTC Yatırımcısı Kâr Ettikçe, Stablecoin Rezervi Artıyor

CryptoQuant tarafından paylaşılan verilere göre, bazı kısa vadeli Bitcoin sahipleri kârlarını realize ettikçe stablecoin rezervi artıyor. Bu arada stablecoin rezervi, borsa cüzdanlarında saklanan toplam stablecoin miktarını ölçen bir gösterge olarak tanımlanabilir.

Söz konusu gösterge yükseldiğinde, yatırımcıların Bitcoin gibi varlıklardan çekilmeye başladığını ve varlıklarını stablecoin’lere geçirdiğini söylemek mümkün. Bu tür eğilimler, yatırımcıların kâr elde etmeye başladığının da bir göstergesi.

Diğer yandan stablecoin rezervi düştüğünde, yatırımcıların piyasaya geri girdiği anlamı çıkarılabilir. Bu eğilim de genelde Bitcoin gibi bir kripto para biriminin fiyatında düşüş yaşandığı zaman görülür. Stablecoin’lerini itibari paraya çeken yatırımcılar da göstergede bir düşüş olarak kaydedilir.

Stablecoin rezervinin değeri aynı zamanda satın alma gücüyle de doğrudan ilişkili. Çünkü, yatırımcılar genellikle bu paraları Bitcoin ya da Ethereum gibi kripto para birimlerini almak için kullanır. Bu yüzden düşük değerler daha az satın alma gücü gösterir. Tabii tam tersi de söz konusu.

Aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi stablecoin rezervleri son zamanlarda değer kazandı. Buna Bitcoin’in fiyatındaki düşüş eşlik etti. Bu da bazı kripto para sahiplerinin kâr elde ettiği anlamına geliyor. Bu kâr almanın kısa vadeli yatırımcılar tarafından yapıldığı düşünülüyor.

stablecoin rezervi kisa vadeli btc yatirimcisiyla yukseliyor 2

Yazar: Hazal Orta

Kripto Para Ekosistemi Dünkü Yayında Bir Araya Geldi

Hepimizin yakından takip ettiği gibi son günlerde özellikle ana akım medya Thodex olayıyla birlikte, kripto para sektörüyle ilgili çok sık içerik üretmeye başladı. Fakat bu içeriklerin birçoğu yanlış aktarılmış bilgilerle dolu olduğu için kripto para ekosistemine zarar verir niteliğe büründü. Tam olarak bu sebepten ötürü yanlış aktarılan bilgileri düzeltmek ve kripto para dünyasının gerçeklerini konuşmak ...

Bağlantıyı kopyala