bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,616.04 2.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,552.98 5.18%
bnb
BNB (BNB) $ 570.70 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 151.29 9.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587308 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359339 3.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107038 2.59%

Hong Kong Kripto Para Düzenleme Planı Hazırlıyor

hong kong kripto duzenleme plani olusturmayi planliyor

Kripto para düzenlemesi artık birçok ülkenin gündeminde. Son olarak çıkan habere göre, Hong Kong Para Otoritesi (HKMA), kripto para birimleri ve stabilcoin’ler için düzenleyici kurallar koymanın farklı yollarıyla ilgili önerileri topluyor.

Hong Kong’tan Kripto Para Düzenleme Planı

Kripto paraların artan benimsenmesiyle artık kripto paralara düzenleme konusu da gündeme geliyor. Öyle ki Hong Kong, yaz ortasına kadar bir kripto düzenleme planı oluşturmayı ve önümüzdeki birkaç yıl içinde bu planı uygulamayı planlıyor.

Reuters‘ın haberine göre yetkililer, kripto para sektörünün herhangi bir düzenleme olmadan bırakılması durumunda, kriptonun yerel finansal sisteme yüksek riskler getirebileceğine inanıyor. Bu düşünceden hareketle Hong Kong, 2024 yılına kadar bir düzenleyici plan hazırlamayı hedefliyor.

Söz konusu düzenleme planı; para transferleri ve ödemeler için stablecoin‘lerin artan kullanımına odaklanacak. Ek olarak kripto yatırımcılarını olası dolandırıcılık vakalarından koruyacak ve finansal kurumların dijital varlıklarla etkileşimini artıracak.

Son olarak bu düzenleme planının bu yılın Temmuz ayına kadar hazır olması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala