Curve Finance (CRV) Coin Nedir? CRV Coin Yorum ve Geleceği

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 7 dk

Paylaş:

Curve Finance (CRV), stablecoin’ler için merkeziyetsiz borsa olan Curve, otomatik piyasa yapıcı (AMM) kullanarak likidite yönetimini sağlıyor.

Popülaritedeki muazzam artışa rağmen, birkaç DeFi coinleri, yatırımcılara geçen yıl %400’den fazla getiri sağladı. Bunu yapan kripto paraların çoğu aşırı derecede şişmiş, düzeltmeleri ve/veya büyük düşüşleri bekliyor. 

Bununla birlikte, 0.07’lik düşük piyasa değeri- toplam değer kilitli oranının tanık olduğu gibi, bir jeton düşük değerde kaldı. Kilitlenen toplam değer açısından, başka hiçbir DeFi protokolünün Curve Finance protokolünden (15.76 milyar $) daha büyük bir pazar payı yoktur. 


Curve Finance (CRV) Coin Nedir? 

2020’de başlatılan Curve Finance, üç ana hedefi olan bir protokoldür:

Otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) oluşturmak. 

Genel olarak riski düşük olan yatırımlar için düşük riskli, düşük getirili ödüller sağlamak ve daha fazla istikrar karşılığında oynaklığı önlemek. 

Likidite sağlayıcıları tarafından sabit ve öngörülebilir getirileri olan bir itibari para tasarruf hesabı olarak sağlamak. 
Likidite havuzlarıyla ilgili en büyük sorunlardan biri kalıcı kayıptır. Son derece değişken likidite çiftleriyle ilişkili bir olgu. Kalıcı kayıplar, kazanılan ücretlerle dengelenebilse de, durum her zaman böyle değildir. 

Getiriler ve değerleri, iki likit olmayan jetonun alım ve satış fiyatı arasındaki yüksek yayılma nedeniyle, merkezi olmayan finans dünyasını karakterize eder. Bu spreadler zaman zaman %12’nin kuzeyine giderek kullanıcıların bu havuzlarda piyasa oluşturma süreçlerini tekrar etmelerine neden oluyor. 

CRV, sabit para ticareti yaparak oynaklığı atlayabilir. İyi haber şu ki, daha fazla insan kripto dünyasına girdikçe yatırımın değeri artıyor. CRV, işlem başına %0.04’lük sabit bir işlem ücretine sahiptir. Bu ücretlerin %50’si CRV paydaşları arasında paylaşılır.

CRV Nedir?

Curve protokolü, Curve kullanıcıları tarafından kontrol edilen ve dolayısıyla merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) tarafından yönetilen tamamen merkezi olmayan bir platformdur.
Açık kaynaklı bir blok zinciri defteri olarak, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO), net bir kurallar dizisi tarafından belirlenir. 
CRV belirteci, CRV protokolünün arkasındaki “motordur”. Bir yönetişim belirteci olarak CRV, protokolde değişiklik yapmak, iyileştirmelere oy vermek ve verim çiftçiliği yoluyla kar elde etmek söz konusu olduğunda çok önemlidir . 

Likidite havuzu, DAI , USDT veya USDC’yi belirleyen sağlayıcı ile çalışır ve havuzdan faiz/kazanç ücretleri almasıyla çalışır. Havuzda bir verim çiftçisi olmak için çok sayıda teşvik vardır ve çiftçiler, CRV protokolünün sunduğu pasif gelir ve mülkiyetin tadını çıkarır.

Bir sahibin değişiklikleri gerçekleştirmek veya havuzda değişiklik önermek için oy kullanabilmesi için minimum miktarda CRV jetonunun kilitlenmesi gerekir. Bu oyların çoğu, ticaret ücretlerini değiştirmek, ticaret ücretlerini harcamak ve verim çiftçilik ödüllerini belirlemek etrafında dönüyor. 

Bazı protokollerden farklı olarak, CRV belirteci ile oylama gücü, belirteçlerinizin ne kadar süreyle kilitli olduğuna bağlıdır. Tipik olarak, yeni kilitlenen jetonlar, eskilerinden daha az oylama gücüne sahiptir.

Daha fazla CRV jetonu almanın yalnızca iki yolu vardır. Bunları likidite havuzları aracılığıyla pasif olarak kazanabilir veya CRV destekli borsalardan edinebilirsiniz.

CRV Protokolü Nasıl Çalışır?

Uniswap gibi, Curve de geleneksel piyasa yapıcıların alım satım davranışlarını taklit etmek için bir emir defteri yerine otomatik bir piyasa yapıcı kullanır, böylece sabit para alım satımı yaparken kaymayı azaltır. Uniswap’ın modeli iyi çalışsa da, belirli varlıklar için sınırlamaları vardır ve genellikle stabilcoin ticareti için uygun olmadığı kanıtlanmıştır. 

Değerleri 0,99 ABD Dolarına veya 1,01 ABD Dolarına düşse bile, isimlerine sadık kalarak stabilcoinlerin fiyatı sonunda 1 ABD Doları işaretine geri dönecektir. Bunu akılda tutarak, Curve, sabit ürün piyasa yapıcısını, sabit paralar için özel olarak üretilmiş olan sabit para piyasa yapıcısı ile değiştirir. 

CRV işlemlerinin hacmi arttıkça CRV’nin yıllık getirileri artar ve tüccarlar Bileşik üzerinde kredi belirteçleri sağlayarak fazladan yol kat edebilirler. İşlem ücretlerinden ve kredi faizlerinden para kazanacaklar.

CRV Protokolünün Temel Özellikleri

Yapıştırma CRV’si

Curve Finance’in bağlama CRV’si, Uniswap’ınkinden farklıdır. Yatırımcıların satın alabileceği token çeşitlerini sınırlayan ve kalıcı kayıplara karşı kalın bir güvenlik katmanı sunan stablecoinlere odaklanıyor. Curve Finance’in bağlama CRV’sinde sayıca eksik olan şey, güç olarak bunu telafi ediyor: birden fazla jeton çifti, jeton fiyatında gözle görülür bir değişiklik yapmadan alınıp satılabilir. Diğer protokollerin likidite havuzları ile bu mümkün değildir. 

Kredi Havuzu

Stablecoin’ler iki havuz aracılığıyla ödünç verilebilir: Compound ve Yearn.finance. Bileşik havuzunda ödünç verilen jetonlar “cTokens” olarak tanımlanırken Yearn.finance havuzundakiler “yEarn jetonları” olarak bilinir. İkisinden yEarn jetonları, birçok DeFi protokolüne bağlı oldukları için daha yüksek risk/daha yüksek ödül seçeneğidir. 


Curve Finance’in Artıları ve Eksileri 

Artıları

  • Basit, güvenli ve verimli Curve akıllı sözleşmesi, DeFi alanındaki en düşük ücretlerden bazılarına sahiptir.
  • Curve Finance, er ya da geç 1$’lık orijinal değerlerine geri dönecek olan sabit paralara odaklandığından, kalıcı kayıp riski büyük ölçüde azalır.
  • Curve Finance ile protokolün iki büyük ortağı Yearn.finance ve Compound’a likidite sunabilirsiniz. Dolayısıyla, birleştirilebilirlik aracılığıyla bir likidite sağlayıcısı olarak daha büyük ödüller kazanabilirsiniz

Eksileri

  • Curve protokolü Ethereum üzerine kurulu olduğu için, Ethereum ağı yoğun trafik yaşadığında yüksek gas ücretlerinden etkilenir.
  • Curve Finance denetlenmiş olmasına rağmen, kesinlikle risksiz değildir. Büyük bir risk, etrafında inşa edildiği temel varlık olan ABD Dolarını içerir. Doların satın alma değerini düşürmekle tehdit eden enflasyon korkuları ile stabilcoinlerin satın alma değeri de tehdit altındadır. Bitcoin’den farklı olarak, sabit paralar enflasyona karşı korunma olarak kullanılamaz.


Curve Finance Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Curve Finance Coin 16,76 TL TL’den işlem görüyor. Curve Finance Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -7.84% değişim gösterdi. Cryowar Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 378,450,863 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 769,238 dolar seviyesinde.”



Curve Finance Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Curve Finance Coin $ 0.484502 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Ocak ayı itibariyle Curve Finance Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 4.74 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Curve Finance yılın en düşük seviyesini ise 0,4195 dolarla belirledi.

CRV Coin Yorum ve Geleceği

Curve Finance protokolü, piyasada doğrusal hareketler kaydetti. 2021 boğa piyasasıyla birlikte arttı ve bu koşuda %420’den fazla kazandı. Piyasa düzeltmesi, doğrudan piyasa-token ilişkisini teyit ederek, Mayıs ayında token üzerinde de etkili oldu. CRV kripto satın almadan önce bilmeniz gereken üç şey var:

Diğer çoğu merkezi olmayan token gibi, likidite havuzlarından alınan işlem ücretleri, Curve platformunda ödül kazanmanın ana yoludur.

Curve Finance, stabil coin takası için piyasadaki en iyi seçeneklerden biridir. Milyarlarca kilitli jeton var; Şimdiye kadar, Curve onları herhangi bir sorun olmadan yönetebildi.

Uniswap V3, Curve Finance için güçlü bir rakip, teknolojide ikincisi ile kafa kafaya gidiyor ve popülaritesini yeniliyor.

Genel olarak, Curve Finance, DeFi alanında kendisini iyi konumlandırdı ve zamanla daha da büyümeye hazırlanıyor. Bu yazı itibariyle, kilitli toplam değeri eşsizdir ve düşük kayması ve düşük kalıcı kayıp şansı, onu yatırımcılar için çekici kılmaktadır. Diğer tüm yatırımlar gibi Curve Finance konusunda da olumlu bir bakış açısına sahip olsak da, satın alma işleminizi yapmadan önce lütfen kapsamlı bir araştırma yapın.

DeFi alanı, yenilikçi doğası ve geleneksel finansta görülmeyen özellikleriyle bilinir. Stabilcoin’ler büyümeyi ölçmek için yaygın olarak bir sıçrama tahtası olarak kullanılsa da, bir kez olsun varlık olarak kullanıldığını görmek heyecan verici. Merkezi olmayan bir borsa olarak Curve Finance, bazı Katman 1 blok zinciri protokolleri kadar heyecan uyandırmayabilir, ancak kesinlikle başka bir boğa koşusuna hazır. Uniswap’tan gelen rekabetin CRV’nin fiyatına yansıması muhtemeldir. Ancak Curve Finance kendine bir niş oluşturduğundan, gelebilecek herhangi bir fırtınayı atlatabilmelidir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Ramazan Eles

Paribu’dan 14 Kasım Dünya Sinema Günü’ne özel kampanya

Paribu, 14 Kasım Dünya Sinema Günü’nü bu sene de kullanıcılarıyla kutluyor. 11-30 Kasım tarihleri arasında Paribu kullanıcılarına tüm Paribu Cineverse salonlarında geçerli 400 TL değerinde CGV Para hediye ediyor. Alanında öncü teknoloji şirketi ve lider kripto para işlem platformu Paribu düzenlediği kampanya ile kullanıcılarını 14 Kasım Dünya Sinema Günü’nü kutlamak için Paribu Cineverse salonlarına davet ediyor. Paribu, 11-30 ...

Bağlantıyı kopyala