bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,869.84 1.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,543.82 2.94%
bnb
BNB (BNB) $ 566.57 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 146.76 2.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.583559 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351692 0.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104692 1.41%

Mitsubishi UFJ, Ticaret Amaçlı Kripto Para Birimi Çıkaracak

mitsubishi ufj ticaret amacli kripto para birimi cikaracak

Genel olarak birçok ülkede kripto para birimleri farklı alanlarda kullanılmaya başladı. Özellikle ticaret alanında boy göstermeye başlayan kripto para birimleri, birçok şirketinde odağı haline gelmiş durumda. Bu kez Japonya merkezli Mitsubishi UFJ Financial Group’un güven bankacılık kolu Mitsubishi UFJ Trust‘tan kripto para adımı geldi. Şirket, menkul kıymetlerle ilgili işlemleri kolaylaştırmak ve ticaret ödemeleri için kendi kripto para birimini başlatmayı planlıyor.

Mitsubishi UFJ’den Kripto Para Adımı

Japon bankası Mitsubishi UFJ Trust tarafından çıkarılacak kripto para birimi, Japon yenine sabitlenecek. Bu kripto para birimi, bankanın, ödeme sürecini düzene koymasını ve hızlandırmasını sağlayacak.

mitsubishi ufj ticaret amacli kripto para birimi cikaracak 2

Mitsubishi UFJ, şu anda birkaç gün süren anlaşma sürecini hızlandırmak istiyor. Bu anlamda tahvil işlemleri gibi toptan ödemeleri hızlandırmaya odaklanan ABD bankacılık devi JPMorgan’ın JPM Coin’ine benzemeye çalışıyor.

Son olarak hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Myanmar hükümeti de bu yıl içerisinde yerel ödemeleri desteklemek ve ekonomiyi canlandırmak için kendi dijital para birimi piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala