Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Google Cloud’dan İzinsiz Kripto Madenciliği için Güvenlik Önlemi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto paralar popülaritesini artırdıkça madencilik faaliyetleri de doğru orantılı olarak artış gösteriyor. Ancak dolandırıcılar ve hacker’lar da bu alana hızla ilgi duymaya başlıyor. Google Cloud ise bu alana el atarak, güvenliği ihlal edilmiş bir hesapta kripto para madenciliği yapan kötü amaçlı yazılımlar da dahil olmak üzere, tehditlerin tespit edilmesine yardımcı olacak yeni Sanal Makine Tehdit Algılama (VMTD) sistemini duyurdu.

isvecli-yetkililerden-kripto-madenciligini-yasaklama-onerisi

Google Cloud’dan Kripto Madenciliği için Tehdit Algılama Hizmeti

Kuruluşlar Cloud sistemlere geçerken, sanal makine tabanlı mimariler, iş yüklerinin önemli bir bölümünü oluşturmaya devam ediyor. Google Cloud ise dağıtımlar için güçlü koruma sağlamaya yardımcı olmak amacıyla, Security Command Center’daki (SCC) en yeni tehdit algılama katmanımızın genel önizlemesini geliştirdiğini duyurdu.

Sanal Makine Tehdit Algılama (VMTD) olarak adlandırılan sistem, Google Cloud’da çalışan sanal makineleri izinsiz kripto madenciliği gibi kötü amaçlı yazılım tehditlerini tespit etmeye yardımcı olmak için aracısız bellek taraması sağlıyor.

Son olarak geçtiğimiz Kasım ayında Google Cloud hesaplarının saldırganlar tarafından ihlal edilerek yüzde 86‘sının kripto madenciliği için kullanıldığını hatırlatalım.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Hal Finney Kimdir?

Hal Finney, Bitcoin’in ilk destekçilerinden ve kripto para dünyasının öncülerinden biridir. Satoshi Nakamoto ile ilişkisi, hayatı ve mirası hakkında detaylar burada. Bitcoin’in Arkasındaki İkinci Kişi Olan Hal Finney Kimdir? Lider kripto para birimi Bitcoin’in oluşturucusu olan Satoshi Nakamoto, bu yola ilk çıktığında çevresindeki kişi sayısı sınırlıydı. Bitcoin’in arkasındaki isim olan Satoshi Nakamoto’yu destekleyen ilk kişi ...

Bağlantıyı kopyala