bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,877.58 2.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,377.96 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 560.92 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 134.72 2.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587476 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.34484 3.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104134 2.96%

ABD Kriptoyu 2022 Öncelikleri Listesine Aldı

abd kriptoyu 2022 oncelikleri arasina aldi1

Dünyadan gelen regülasyon adımları hızlanırken ABD de konuya sessiz kalmıyor. En büyük kurumsal Bitcoin (BTC) yatırımcılarının bulunduğu ekonomi, kripto para gündemini dikkatle takip ediyor. Regülasyona doğru önemli bir hamle de ABD Mevduat Sigorta Kurumundan (FDIC) geldi. Federal kurum bu yıl için öncelikler listesine kripto varlık risklerini değerlendirmeyi dahil etti.

FDIC Başkan Vekili Martin Gruenberg, regülatörün 2022 önceliklerini açıkladı. Her bir madde için federal bankacılık kurumları arasında yakın işbirliği gerektireceğini söyleyen Gruenberg’in ilan ettiği öncelikler arasında kripto para ile ilgili olanı dikkat çekti.

ABD 2022 Öncelikler Listesinde Kripto İle İlgili Riskler Var

Gruenberg’in açıkladığı maddeler arasında Kamu Yeniden Yatırım Yasası‘nın güçlendirilmesi, iklim değişikliğinin neden olduğu finansal risklerin ele alınması, banka birleşme sürecinin gözden geçirilmesi, Basel III Sermaye Kuralının sonuçlandırılması ve kripto ile ilgili risklerin değerlendirilmesi yer alıyor.

FDIC’nin görüşünün, dijital varlıkların mevcut finansal sistemle hızlı entegrasyonunun, güvenliği ve sağlamlığı için önemli riskler oluşturabileceğine yakın olduğunu burada belirtelim.

Gruenberg, açıklamasında “Bu tür faaliyetlerde, kurumların, kripto varlık faaliyetlerinden kaynaklanan ihtiyatlı ve tüketici koruma risklerinin yönetimi konusunda bankacılık sektörüne sağlam rehberlik sağlaması gerekecek.” dedi.

Önceki FDIC başkanı Jelena McWilliams, Ekim 2021’de kurumun kripto ve bankacılığın kesişimi için “açık rehberlik” oluşturmaya odaklanıldığını söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala