bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,616.04 2.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,552.98 5.18%
bnb
BNB (BNB) $ 570.70 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 151.29 9.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587308 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359339 3.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107038 2.59%

Paribu Coin’in (PRB) Detayları Belli Oldu

Paribu Coinin PRB Detaylari Belli Oldu

Hatırlarsanız kısa bir süre önce Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından olan Paribu’nun kendi Blockchain projesini duyurduğunu sizlerle paylaşmıştık. Son olarak Paribu, kendi Blockchain ağının yerel token’ı Paribu Coin‘e (PRB) dair ayrıntıları da paylaştı.

paribu coinin prb detaylari belli oldu

PRB’nin toplam arzı 600 milyon adet olarak belirlenmiş durumda. 500 milyon PRB, Paribu Net ağının başlamasıyla birlikte ilgili adreslere dağıtıldı. Geriye kalan 100 milyon PRB ise onaylayıcı ödülü olarak ayrılmış durumda.

Paribu Net Blockchain ağında oluşturulan her blokta 1 PRB, blok üretimini gerçekleştiren ana onaylayıcıya ödenecek. 100 milyon PRB’nin onaylayıcılara üretilen bloklar karşılığı dağılması ise yaklaşık olarak 16 yıl sürecek.

Paribu Coin (PRB), iki farklı satın alım seçeceğine sahip. Bu seçeneklerin farkı ise şu şekilde:

Seçenek 1’de, alacağınız PRB’lerin yüzde 90’lık kısmını 15 Eylül 2022 tarihine kadar transfer edemez ve satamaz olarak kitlenmekte. 15 Eylül 2022 tarihinden itibaren ise 3 ayda bir olacak şekilde 4 periyotta PRB’leriniz eşit dağılımla işleme açılmaya devam edecek. Her çeyrekte kilitli varlıkların yüzde 22.5’lik oran işleme açılacak.

Seçenek 2’de ise alacağınız PRB’ler, mainnet’in aktif olması ile hesaplara tanımlanacak ve aynı gün PRB/TL piyasasında işlem göremeye başlayacak.

Seçenek 1 ile Alınan PRB’ler Ne Zaman İşleme Açılacak?

Seçenek 1 ile alınan toplam PRB’lerin yüzde 10’u mainnet’in aktif olması ile hesaplara tanımlanacak. Ek olarak yukarıda bahsettiğimiz üzere aynı gün PRB/TL piyasasında işleme başlayacak. Kalan PRB’lerin ilk dağıtımı ise 15 Eylül 2022 tarihinden itibaren 3 ayda bir olmak üzere 4 periyotta eşit olarak dağıtılacak.

Seçenek 2 ile alınan PRB’ler ise mainnet’in aktif olmasıyla birlikte hemen hesaplara tanımlanacak.

Nasıl Paribu Coin (PRB) Alabilirim?

Henüz Paribu üyesi değilseniz Paribu mobil uygulamasını indirerek veya Paribu web sitesine giriş yaparak “Üye Ol” butonuna tıklayıp üye olabilirsiniz. Açılan sayfada gerekli bilgileri girerek üyeliğinizi tamamladıktan sonra “Cüzdan” sekmesine tıklayarak Paribu hesabınıza TL yatırmanız yeterli. Artık talep sürecinde Paribu mobil uygulamasından ve/veya Paribu web sitesinden talepte bulunabilirsiniz.

Paribu Coin (PRB) için alım talepleri ise 14 Şubat 2022 saat 11.00 ile 18 Şubat 2022 saat 18.00 arasında açılacak. Satın alınan PRB’ler, mainnet’in aktif hale gelmesiyle birlikte hesaplara tanımlanacak.

PRB için oluşturduğunuz talep işlemini tamamladığınızda ilgili işlem tutarı, hesabınızda başka işlemlerde kullanılamayacak şekilde bloke edilecek. Satın alınamayan veya onaylanmayan işlemlerdeki PRB adedine karşılık gelen miktar, TL bakiyenize kullanılabilir şekilde tekrardan eklenecek.

Satın Aldığım PRB’leri Kendi Cüzdanımda Saklayabilir miyim?

Metamask üzerinden kişisel cüzdanınız aracılığıyla PRB işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ek olarak yakında faaliyete geçecek olan Paribu Self cüzdanı ile de PRB işlemleriniz yapabileceğinizi belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala