bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,962.87 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,547.24 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 567.62 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 147.56 2.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.57997 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.351796 0.88%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104653 1.02%

BofA, Bitcoin’in (BTC) Enflasyon ile İlişkisine Değindi

bofa bitcoin btc risk varligi olarak islem goruyor

Amerika’nın en büyük ikinci bankası Bank of America bir araştırma raporu yayımladı. Bank of America, lider kripto para birimi Bitcoin’in 21 milyonluk arz sınırının, onu bir enflasyon koruması veya değer deposu olarak tutmak için önemli bir yere sahip olduğunu belitti. Bunun yanında kripto para biriminin 2021 yılının Temmuz ayından bu yana giderek artan bir şekilde bir risk varlığı olarak işlem gördüğünü söyledi.

Bank of America, Bitcoin’in Risk Varlıkları Olarak Ticaret Yapmasını Bekliyor

Bank of America‘nın (BofA) küresel kripto ve dijital varlık stratejisti Alkesh Shah liderliğindeki analistler bir araştırma raporu hazırladı. Hazırlanan rapora göre; 31 Ocak’ta Bitcoin ile S&P 500 hisse senedi endeksi ve Bitcoin ile Nasdaq 100 endeksi arasındaki korelasyonların tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığını belirtti. Ayrıca raporda bu oranının yüzde 99.73’e ulaştığını da vurgulandı.

bofa bitcoin btc risk varligi olarak islem goruyor

Ayrıca banka, Bitcoin ile genellikle enflasyondan korunma veya değer saklama aracı olarak görülen altın arasındaki korelasyonun, geçen yıl Haziran ayından bu yana sıfıra yakın kaldığını belitti.

Değişken fiyatın, Bitcoin’in gelişmiş ülkelerdeki yatırımcılar için bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak benimsenme olasılığının düşürüyor.

Bank of America, Bitcoin gibi deflasyonist tokenlerin oynaklığı düşene kadar, kripto para birimlerinin risk varlıkları olarak ticaret yapmasını bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala